İlyasça Köyü suyuna kavuştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in merkez köylerinden İlyasça Köyü’nün yıllardır çözülemeyen su sıkıntısı, yapılan çalışmalar sonucunda çözüme kavuştu.

Haber228’in “İlyasça Köyü’nde 3 gündür su akmıyor” başlığıyla da gündeme getirdiği, İlyasça Köyündeki su sorunuyla ilgili çalışma başlatılmış, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın da girişimleriyle çalışmalar hızlandırılmış, yapılan sondaj çalışması sonucunda ise köye günlük yaklaşık 90 ton su sağlayacak bir kaynak bulunmuştu.

“KULLANIMA SUNULDU”

Bugün, İlyasça Köyü’nün uzun yıllardır giderilemeyen içme ve kullanma suyu sorunu, köylere hizmet götürme birliğince yürütülen ve İl özel idaresinin teknik destekleriyle gerçekleştirilen yer altı Jeolojik ve jeofizik tespitlerinin ardından yapılan sondaj sonucunda laboratuvar tahlil sonuçları ile elektrik nakil ve su terfi hattı çalışmalarının da başarıyla tamamlanmasıyla köy halkının kullanımına sunuldu.

“BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Kayadelen, bir çok zorluğa rağmen içme ve kullanma suyunun başarıyla İlyasça köyünün hizmetine sunulduğunu belirterek, “Bu çalışmaları yürütürken büyük desteklerinden dolayı Milletvekilimiz sayın Selim Yağcı’ya, önceki dönem Bilecik Valimiz sayın Bilal Şentürk’e İl Genel Meclis başkanımız Osman Yılmaz’a, il başkanlarımız Fikret Karabıyık ve Serkan Yıldırım’a, Merkez ilçe başkanımız Nail Öztürk’e, İl özel idaresi Genel sekreteri Seda Kurt Bayrakcı’ya, Su ve kanal hizmetleri müdürümüz Ozan Bakkal’a ve teknik ekibine, köylere hizmet götürme birliği idaremize ve yönetimine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Halka hizmet hakka hizmettir. Gerçekleştirmiş olduğumuz çalışma İlyasça köyümüze ve tüm İlyasça halkımıza hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

“MEVLİD OKUTULDU”

Yapılan çalışmalar sonucunda suyun kullanımına sunulması köy halkınca sevinçle karşılanırken, köy muhtarlığınca cuma namazı öncesi Mevlid okutuldu. Gerçekleştirilen programa AK Parti Merkez ilçe başkanı Nail Öztürk, İl genel Meclis üyeleri, muhtarlar, İl özel idaresi su kanal hizmetleri müdürü Ozan Bakkal, teknik personeller ile vatandaşlar katıldı.

TEŞEKKÜR EDERİZ!

Özellikle suya en çok ihtiyaç duyduğumuz pandemi döneminde köy halkının taleplerine ve yaptığımız haberlere kayıtsız kalmayan Milletvekilimiz Sn. Selim Yağcı’ya, AK Parti İl Başkanı Sn. Serkan Yıldırım’a, İl özel idaresi Genel sekreteri Sn. Seda Kurt Bayrakcı’ya, İl Genel Meclisi üyelerine, İl Özel İdaresi personeli ile tüm ilgililere teşekkür ederiz.


İLGİLİ HABERLER:

İlyasça Köyü suyuna kavuştu!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. Bu su işi siyesi partinin işi değildir ne AKP nede diğer partilerin görevi bu köylere hizmet götürme birliğin işidir öyle alması gerekir hadi bu köye su getirildi diğer köyler ne yapsın tarla ve bahçelerine giden yollarıda bir gözden geçirilmeli

    Cevapla
  2. Yapanlardan yaptıranlardan Allah razı olsun

    Cevapla
  3. 22 Ekim 2021, 23:07

    Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

    Cevapla
  4. siz yine iyisiniz.. merkeze bağlı kuyubaşı köyünde muhtar senelerdir bedavaya maaş alıyor.. ne adamakıllı su var nede yolu var..

    Cevapla
    • Sizin köyün arkasında dayiniz olursa suyunuzda olur yolunuzda olur .

      Cevapla
      • haklısınız… bizde 1 muhtar 2 aza var.. al birini vur ötekine.. iş yapacagız diye ödleri kopuyor.. köye bir fazla insan gelsin istemezler.. birlik beraberlik olan köyler kalkınır gelişir. yazık oluyor bu şekilde olan yerlere.. malesef bizde tam tersi…

        Cevapla
  5. 23 Ekim 2021, 11:30

    Sayın siyasilear sadece ilyasca köyün sorunumu va zannediyorsunuz diğer köylerinde bir sürü sorunu var birazda onlarla ilgilenir bak seçim yaklaştı

    Cevapla
  6. 23 Ekim 2021, 13:58

    Saygı değer bileciğin köyleri ilyasça köyü 10-15-20 yıldır su sıkıntısı çekiyor yetkilelere teşekkür ederiz herkes işini yaptı yapması gereken buydu devlet işini yaptı. Sizde haber 228 e ulaşım onlara haber yaptırın suyumuz geldi mutluyuz emin olun ki butun köylerde hemen hemen su mevcuttur.

    Cevapla
  7. 23 Ekim 2021, 23:16

    Şimdi bu su AKP lileren sayfasındaki geldi

    Cevapla
Bizi Takip Edin