İlyasça Köyü’nün Su Sıkıntısı Çözüme Kavuşuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’e 25 km uzaklıkta bulunan merkez köylerinden İlyasça Köyü’nün yıllardır süren su sıkıntısı, yapılan sondaj çalışmaları sonucunda çözüme kavuşuyor.

Geçtiğimiz aralık ayında Haber228’in “İlyasça Köyü’nde 3 gündür su akmıyor” başlığıyla da gündeme getirdiği, İlyasça Köyü’nün içme suyu yetersizliği ile ilgili yapılan sondaj çalışmalarının neticeye ulaştığı ve saniyede 1 litrelik su kaynağının bulunduğu öğrenildi.

Sondaj çalışması ile İlyasça Köyüne günlük yaklaşık 90 ton su sağlayacak kaynakla ilgili yapılacak laboratuvar çalışması bekleniyor.

Bilecik’in en kalabalık köylerinden biri olan İlyasça Köyünde vatandaşların büyük çoğunluğu tarım ve hayvancıkla uğraşırken, ayrıca köyde 2 bin 500’e yakın büyük ve küçükbaş hayvan da bulunuyor.

Diğer yandan, Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın da sondaj çalışmalarını yakından takip ettikleri bilinirken, köyde yaşayan vatandaşlar, suyun bulunmasında emeği geçen Başta Vali Şentürk ve Milletvekili Yağcı olmak üzere emeği geçen herkese memnuniyetlerini ifade ettiler.


İLGİLİ HABERLER:

 

 

İlyasça Köyü’nün Su Sıkıntısı Çözüme Kavuşuyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. İstenince oluyormuş dimi sayın yetkililer tesekkürler.

    Cevapla
Bizi Takip Edin