Yeni Mezarlık Yerine Muhtar Tepki Gösterdi: “Köylülerimiz İstemiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik merkeze bağlı Selöz Köyü Muhtarı  Yaşar Yeyen, yeni mezarlık yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin mevcut şehir mezarlığının işlevini yitirdiğini belirterek yeni mezarlık yeri olarak Selöz köyü civarlarında belirlendiğini aktarmıştı.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Selöz Köyü Muhtarı  Yaşar Yeyen, köylülerinin adı geçen yere mezarlık yapılmasına karşı olduklarını belirtti.

Muhtar Yeğen açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“KURTULUŞ SAVAŞINDAN KALMA MEVZİLER VAR”

Yeni mezarlık yeri olarak köyümüzün yakınlarında bir yer tespit edildiğini basından takip ettik. İl Özel idaresi burasını yıllar önce fidanlık olarak tahsis etti ve burada şu anda badem ağaçları yetişmiş durumda. Yine adı geçen yerde halen Kurtuluş savaşından kalma mevziler mevcut. Atalarımızın verdiği kurtuluş mücadelesinin hatıralarını mezar yapmak onların kemiklerini sızlatır ve ecdadımıza kötülük yapmış oluruz.

“KAYALIK, BİR BÖLGE”

Yine adı geçen bölge bildiğiniz gibi okullar bölgesi. Düşünsenize bir kere, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bir yerden cenazelerin geçmesi hiç de hoş bir durum olmayacak.Zaten mezarlık olarak düşünülen yer kayalık, taşlık bir bölge. İleride mezar kazmada büyük sıkıntılar yaşanacak bir yer.

“KIŞIN ZAHMET ÇEKERLER”

Diyelim ki burası mezarlık yapıldı. Özelikle bu bölge kış aylarında çok kar, buz yapan bir bölgemiz. Olası böyle bir durumda cenaze yakınları çok zahmetler çekerler.

“YENİ HASTANENİN YANI”

Köylülerimiz ve ben de burasının mezarlık yapılmasını istemiyoruz. Gerekçelerimiz gayet açık. Yeni yapılan hastanenin yanında mevcut mezarlık var. O mezarlığın uzantısı mezarlık olarak kullanılabilir. Ulaşım aksının içinde bir yer burası.  Yine bildiğim kadarıyla geçmiş yıllarda  yeni otogar taraflarında  mezarlık yeri çalışmalarının yapıldığını duymuştuk. Burasının da tekrar araştırılıp değerlendirilmesini istiyoruz. Buradan Milletvekillerimize, sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis üyelerimize sesleniyoruz. Biz Selöz köylüleri olarak  bu güzelim yerin mezarlık olarak yapılmasına karşıyız.

“HUKUKİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Tepede, havadar güzelim yerin başka amaçla kullanılması daha uygun olur. Burası ayrıca doğal yaşam alanı.Zaten gerekli mercilere dilekçelerimizi de verdik görüşmelerimiz de devam ediyor. Gerekirse hukuki yollardan da sonuna kadar mücadelemize de sürdüreceğiz.

Yeni Mezarlık Yerine Muhtar Tepki Gösterdi: “Köylülerimiz İstemiyor”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Eski mezarlığın toprağı günden güne kayıyor bence sehrin dışında olmasi dha doğru karar yeni hastanenin yanı hic hoş olmaz yaşlı hastalar hastaneye moral bulması gerekirken camdan mezarlığı görmesi hic hos durum olmaz

    Cevapla
    • Sen yeni hastanenin yanında ne olduğunu görmemişsin herhalde. O mezar taşlarından yanının mezarlık olduğunu da mı anlamadın

      Cevapla
  2. Tabi arsalar elden gidecek diye istemiyoruz fiyatlara bakılırsa hırsız gibisiniz

    Cevapla
  3. 10 Haziran 2020, 21:57

    Selöz de ikamet eden ve selözlü olan herkesin mezarlığın buraya yapılmasını istemediği aşikar , bizlerde Vatandaş olarak istek ve taleplerimizin dikkate alınmasını Bekliyoruz.Umarım daha uygun bir yere yapılır , Yetkili mercilerin bizleri dikkate alması ümidiyle

    Cevapla
  4. madem orda kurtuluş savaşından kalma mevziler var bu zamana kadar neden oraya sahıp cıkılmamış tarihi kazı yapılarak müzeye veya üniversitedeki arkeoloji bölümüne neden başvurulmamış şimdi kıymete binmiş bileciğin selöz tarafına doğru genişlemesi duracağı için istemiyor bence muhtar başka bir sebebi olduğunu düşünmüyorum

    Cevapla
  5. yine boş bi haber bravo

    Cevapla
  6. 11 Haziran 2020, 11:55

    CHP İl Başkanı Metin ŞAŞAR Selöz’lü, CHP Milletvekili Adayı Hüseyin KORKAN Selöz’lüdür.

    Ancak bunların siyaseten savundukları yok köyleri SELÖZ’ü.

    Hani bir etkisi olur İl Encümeni’nde, İl Teşkilatında,

    Kendilerine göre, Belediye, muhalefet partisinden değil. CHP.

    Bu proje kararını Belediye alırken hiç mi karşı gelmediler. Başka alternetif yer göstermediler.

    Köyüne baraj yaptırmayan, termik santral yaptırmayan köylüleri medyadan, basından ne yaptıklarını gördük. izledik.
    Kendilerinden bu hususta bir BASIN AÇIKLAMASI yapmalarını bekliyorum ve ne diyecekler şimdiden merak ediyorum.

    Cevapla
Bizi Takip Edin