TÜZÜN: “UZMAN JANDARMALARIMIZIN MAĞDURiYETiNi GiDERMEKiSTiYORUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grubu Uzman Jandarmaları yakından ilgilendiren önemli bir sorunu gündeme aldı. Buna göre uzman jandarmaların okulda geçirdikleri süreleri fiili hizmet yılından sayılmaları için verilen önerge ilgili komisyonun yeterli çoğunluğu sağlanamadığından dolayı gündeme alınmadı.


Konuyla ilgili CHP grubu adına söz alan Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı konuşmada konunun önemine vurgu yaparak uzman jandarmaların askerlik yaptığı yılların fiili hizmet sürelerinden sayılmadığını aktardı.

Tüzün, verdikleri önergeyle ortada bulunan bir mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini belirterek konuyla ilgili önergelerinin olduğunu kaydetti.

Tüzün, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“67. Madde üzerinde CHP olarak bir önergemiz var. Geçmişte seçim kampanyalarında özellikle uzman Jandarmalarımıza verilen sözler var bunlardan önemlisi olan subayların veya astsubayların bir yıllık askeri okulda geçen askeri eğitim süreleri fiili hizmet sürelerinden sayıldığı halde uzman jandarmaların önceki askeri okulu geçen yani askerlikteki hizmet süreleri fiili hizmet sürelerinden sayılmamaktadır. Verdiğimiz bu önergeyle ortada bulunan bir mağduriyeti gidermek istiyoruz. Uzman Jandarmalarımızın bir yıllık okul sürelerinin fiili hizmet süresinden sayılması noktasında önergemiz var. Yeni madde  iddiası gerektiriyor. Komisyonun çoğunluğu gerekiyor. Çoğunluğun sağlanması noktasında bu önergemizin kabulu noktasında söz aldım. Bu konuda Uzman Jandarmalarımız eğer bütçeye yük getiriyorsa iki yıl içerisinde eşit taksitlerle biz ödeyebiliriz diyorlar. Bu noktada bütün gruplarımızdan destek bekliyorum.”

TÜZÜN: “UZMAN JANDARMALARIMIZIN MAĞDURiYETiNi GiDERMEKiSTiYORUZ”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin