Ticaret Hukuku İşleyişi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret hukuku güzümüzde kurumsal ve özel sektör için uygulanması gereken iş yasalarından biridir. Bununla birlikte ülkemizde ticari alan da birçok firma vardır. Ticari alan da faaliyet gösteren özel veya halka açık şirketlerin hepsinde ticaret hukukuna ait temeller bulunur. Ayrıca ticaret ve şirketler hukuku ile kurumsal yönetim daha güçlenir. Buna istinaden ticaret hukuku çerçevesinde kapsamlı hukuki olanaklar vardır.  Ticaret hukukuna ilişkin danışmanlıklar da rekabet, vergi, iş ve idare hukukuna dair kapsamlı içerikler yer alır.

Ticaret Hukuku İşleyişi Nasıl Olur?

Ticaret hukuku ile şirketlerin ihtiyacı olan ticari faaliyetlerine yönelik ticari sözleşmelerin hazırlanması işlemleri vardır.  Bununla birlikte bu sözleşmelerin içeriğinde yer alan tadili ve uygulanması da gereklidir. Ayrıca şirket kuruluş, tür değiştirme, birleşme ve devralmaları ticaret hukuku kapsamındadır.

Ayrıca ticaret hukukuna ilişkin şirket ana sözleşmesi hazırlanması da buna dâhildir.  Şirketler de yer alan ve ticaret hukukuna uygun olarak yöneticilerin atanması, şirket vergi dairesi kaydı ile kamu kurum ve kuruluşlarına bildirimler yapılır.

Sizler de firmalarınızın faaliyet konularına göre ticaret hukuku alanında https://beklerpartners.com/ticaret-ve-sirketler-hukuku-kurumsal-yonetim/ adresinden tam kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Ticaret Hukuku İşleyişi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin