Süt fiyatına yine zam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye satış fiyatını yüzde 21 artışla 5,70 TL/Litre olarak belirleyen Ulusal Süt Konseyi, 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını, çiğ süt destek primi hariç 7,50 TL/Litre olarak belirledi.

Açıklamada, şöyle denildi:

ÇİĞ SÜT TAVSİYE SATIŞ FİYATI 7,5 TL OLDU

15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 7,50 TL/Litre olarak belirlenmiştir. Çiğ süt üretim maliyetinde önemli bir değişiklik olduğunda, önümüzdeki süreçte piyasa şartlarına göre tekrar değerlendirme yapılacaktır. Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında; 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 10 Kuruş fark uygulanacaktır.

USK’nın açıklamasında, ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Destek Priminin litre başına 0,20 TL olacağı bilgisinin alındığı kaydedildi.

   

Süt fiyatına yine zam!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin