Soğuk hava geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’den ve uzmanlardan hava durumuna ilişkin son dakika açıklaması geldi. Havalar soğuyor. Sonbahar kendini göstermeye başladı.

Hava sıcaklıkları bugünden itibaren azalıyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşecek. Bu hafta soğuk şekilde geçecek. Montlar ve kazaklar da çıkmaya başlıyor. Yağışlı ve soğuk hava bugün itibarıyla etkili olacak. Günlerce bu durumun devam edeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde yarın sıcaklıklar 16 dereceye kadar düşüyor.

Hava durumu son dakika açıklaması!

Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Yağışlar çok sayıda kentte etkisini gösterecek. Peki önümüzdeki günler için Meteoroloji ve uzmanlar ne diyor? İşte detaylar…

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve batısı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Bursa, Bilecik Çankırı, Kırıkkale, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Antalya’nın doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Tokat, Sivas, Erzincan ile Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güney ve doğusunda zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü İstanbul’da hava sıcaklığı 35 dereceye kadar yükselse de, daha sonra ibre tersine döndü. Perşembeden itibaren sıcaklık düşmeye devam edecek. 18 dereceye kadar düşebilir.

Termometrelerdeki düşüş Türkiye genelinde hissedilecek. Ege ve Akdeniz’de ise hava sıcaklıkları hafta boyunca 26 derece ve üstünde olacak. Ege ve Akdeniz’de yaz biraz daha devam edecek.

Yarın hava daha da soğuyacak. Pazardan itibaren 3 gün ısınma var. Yağış kuzey bölgelerde (Marmara dahil) yerel olarak 1-2 gün devam edecek.

Soğuk hava geliyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin