SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik İl İdare Şube Başkanları ve Seçim Güvenliği Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir, başkanlığında yapıldı.
   Vali Nayir, Polisevi’nde İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ile İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin hazır bulunduğu “Seçim güvenliği” toplantısının ardından İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde, milletin iradesinin sandığa yansıması için kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevler bulunduğunu kaydetti.
MUH_5766
Bilecik’in demokrasi kültürünün yerleşmiş bir il olduğunu, sevinmesini de üzülmesini de ölçülü yaptığını bildiren Nayir, şöyle konuştu:
   “Seçim sadece bir veya iki kuruluşun işi değil, her kuruma düşen görevler var. Demokrasi, sahip olduğumuz en önemli nimetlerden biridir. Demokrasinin bayramı ve şöleni de seçimlerdir. Seçim konusunda her birime ayrı ayrı görevler düşüyor. Her kurum kendi görevini, millet iradesinin sandığa en iyi şekilde yansımasını sağlayacak tarzda tedbirlerini alması lazım. Devlet memurlarına yasak olan işlerin başında siyaset yasağı geliyor. Devlet memurları tarafsızlığını seçim döneminde de yerine getirmek zorundadır. Demokratik hakkın kullanımı konusunda engelli vatandaşlarımızın da oylarını kullanmaları için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Seçim öncesine, seçim gününe ve seçim sonrasına ait olmak üzere her bir birimin ayrı ayrı bir tedbir planı olmalı. Güvenlikten sağlığa, haberleşmeden enerjiye kadar her husus düşünülüp, muhtemel aksaklıklar belirlenmeli ve tedbirler alınmalıdır.”
İl İdare Şube Başkanlarının kamu hizmetlerin genel yürütülüşünde sorumluluklarının bulunduğunu anımsatan Vali Nayir, “Şube başkanlarımız, kendi birimlerindeki yürütülen kamu hizmetlerini sıkı bir denetim ve takiple etkili, hızlı, süratli ve tasarruflu bir şekilde gerçekleşmesinin olup olmadığını mutlaka kontrol etmeliler. Mevcut mevzuat hükümlerine aykırı giden hususlar varsa bunları değerlendirmek zorundalar. Başarılı olan personelimizi takdiri, eğer uygun davranışı olmayanların da hakkında işlem yapılması birim amirlerimizin sorumluluğundadır. Kış mevsimi nedeniyle kurumlarımız kış hazırlıklarını gözden geçirmeliler. Yılsonu itibariyle ödenekleri kontrol ederek, değerlendirilmesi gerekir” diye konuştu.
Toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.
MUH_5781
MUH_5776
MUH_5771
MUH_5756
SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin