Şarj Kablolarının Yıpranmaması için Nelere Dikkat Edilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şarj kablolarının yıpranması, en yaygın görülen sorunlardan. Peki şarj kablolarının yıpranmaması için ne yapmak gerekiyor?

Akıllı telefonlar, gün içinde en çok kullandığımız teknolojik gereçler içinde yer alıyor. Şarj kabloları da, evde, iş yerinde ve diğer ortamlarda telefonu şarj etmek için olmazsa olmaz. Her gün kullanılan şarj kabloları, zaman içinde yıpranabiliyor. Bu durum da, yeni şarj kablosu almayı gerektiriyor. Peki şarj kablosunun yıpranmaması için nelere dikkat edilmeli? konseptaksesuar.com’dan Fatih Kısakürek şarj kablolarının yıpranmadan uzun ömürlü kullanılabilmesi adına bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Şarj aletlerinin sürekli prizde kalması iyi mi?

Akıllı telefonları günde en az bir kere şarj ediyoruz, bu bazen günde iki üçü de bulabiliyor. Bu da, şarj aletlerini birkaç yıl içinde binlerce kere kullandığımız anlamına geliyor. Hassas bir girişe sahip olan bu kablolarda zaman içinde çeşitli nedenlerle yıpranma olabilir. Bunda birçok neden olsa da, en önemlisi şarj aletlerinin 24 saat boyunca prizde takılı kalması. Bu durum, şarj aletleri telefona takılmasa dahi gün içinde sürekli olarak çalışması anlamına geliyor. Özellikle şarj aleti prizdeyken, yüksek bir sıcaklık söz konusuysa bu durum şarj aletinin yakın zaman içinde bozulabileceği anlamına gelebilir. Şarj aleti neden yıpranır, bozulur sorusunun diğer bir yanıtı da ortamın nem seviyesinin yüksek olması. Ortamda hava sıcaklığının çok yüksek olması da şarj aleti ve kablolarının yıpranmasına neden olabilir.

Şarj aleti girişi için kablo koruyucu kullanılmalı

Şarj aletlerinde yıpranmanın en çok görüldüğü bölge, şarj aletinin telefona takılan kısmı. Burada, şarj girişi ile kablo arasındaki baskı, zaman içinde kablonun yıpranmasına neden olabiliyor ve bir noktadan sonra şarj aleti kullanılamıyor. Bunun için en çok tercih edilen ürünler içinde kablo koruyucu yer alıyor. Kablo koruyucular, iPhone’larda lightning kablosu olarak bilinen, diğer telefonlarda da şarj kablosu olarak ifade edebileceğimiz bölgede koruma sağlıyor. Şarj aleti telefona takılıyken, kablonun çekilmesi, zaman içinde bu giriş bağlantısının deforme olmasını sağlayabilir. Bu nedenle kablo koruyucular ile bu bölgeler korunabilir.

Kabloların zarar görmemesi için kablo toplayıcı tercih edilebilir

Şarj kablolarının zarar görmesinin nedenlerinden biri de, kablonun çeşitli darbeler nedeniyle gerilmesi oluyor. Hem kablonun zarar görmemesi hem de derli toplu görülmesi adına, kablo toplayıcı modeller tercih edilebilir. Kabloların karışması en büyük sorunlardan ve hem kötü bir görüntüye yol açıyor, hem de şarj kablolarının deforme olma sürecini hızlandırabiliyor. Akıllı telefon şarjının uzun bir süre kullanılabilmesi adına, kablo koruyucu ile birlikte kablo toplayıcılar da çok iyi bir alternatif. Şarj aleti gibi olmazsa olmaz bir telefon ekipmanının yıpranması, yeni bir ürün alma zorunluluğu önemli bir harcama. Bu nedenle herkes için şarj kablolarına dikkat etmek önemli.

 

Şarj Kablolarının Yıpranmaması için Nelere Dikkat Edilmeli?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin