Müftü Erhun: “Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kadir gecesinin mübarek bir gece olduğuna dikkat çeken Müftü Erhun, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Rahmet, mağfiret ve arınma ayı Ramazanın sonuna yaklaştığımız bu günlerde 27 Nisan çarşamba gününü perşembeye bağlayan ve 14 asır önce yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak edeceğiz. Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle “Bin aydan daha hayırlı”, kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize hamd ü senalar ediyorum.

Allah Teâlâ bazı zamanları fazilet ve bereket yönüyle diğer zamanlara üstün kılmıştır. Kadir gecesi, Yüce Allah tarafından Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir.

Allah (c.c.) Kadir Suresinde  “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.  Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!  x Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.  O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” buyurarak Kur’an-ı Kerim’in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur’an’ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmektedir.

Bu gecenin değerinin anlatıldığı Kadir suresinde Müslümanlara üç mesaj verilmiştir. Birincisi, Kadir Gecesi’nin, hidayet kaynağımız Kur’an-ı Kerim’in, ümmeti olmakla müftehir olduğumuz Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın kalbine inmeye ve İslam güneşinin yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gece olmasıdır.

Kadir suresinin ikinci mesajını ise Müminlere ömre bedel imkân ve fırsat sunulmuş olmasıdır. Bu gece “Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil” şuuruyla, benliğimizi Allah katında yeniden yücelmenin yolu, sürekli nefis muhasebesi yapmaktan, geçmişimizi değerlendirmekten, gafletle geçen günlerimizi sorgulamaktan, hata ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfar etmekten geçmektedir. Bu gece ile kadrimizi yükseltmenin yolu, Resul-i Ekrem’in Kadir Gecesi’nde nasıl dua edeceğini soran Hz. Aişe validemize öğrettiği, ‘Allah’ım, sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affeyle’ niyazını hayatımızda kavli ve fiili duaya dönüştürmekten geçer. Ancak o zaman Sevgili Peygamberimizin ‘İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya eden kimsenin de geçmiş günahları bağışlanır’ müjdesine nail olabiliriz.

Üçüncü mesajı, “Vahiy meleği Cebrail aleyhisselam ile Allah’ın meleklerinin Kadir Gecesi’nde yeryüzüne selam ve esenlik getirmek üzere her türlü iş için inmeleridir. Kur’an’ın nüzulünün hürmetine her sene vahiy meleği Cebrail (as) ve Allah’ın diğer melekleri Kadir gecesinde yeryüzüne misafir olurlar. Selâm ve esenlik getirmek üzere aramıza inen bu kutlu misafirler, fecre kadar dualara, istiğfarlara, zikir ve tilavetlere ortak olurlar.

Bu mübarek gece vesilesiyle bize sırat-ı müstakimi gösteren, hak ile batılı birbirinden ayıran Kur’an’ın getirdiği esaslara sımsıkı sarılalım. İslam dünyası olarak sıkıntılı zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde felaha kavuşmak için çokça dua edelim. Hayatımızı, Rabbimizin belirlediği esaslara göre şekillendirelim ve böylece gecemizi en güzel şekilde ihya etmiş olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kadir geceniz olmak üzere gelecek Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, Yüce Rabbimizden oruçlarımızı ve yaptığımız ibadetlerimizi kabul buyurmasını, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ediyorum.

Müftü Erhun: “Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin