Lipoliz İle Bölgesel İncelme Çok Kolay

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo problemi her yaştan ve her cinsiyetten insanın sıklıkla karşı karşıya kaldığı bir durumdur. Bel ve göbek gibi yağ birikimine müsait olan bölgelerden kilo vermek birçok nedenden dolayı daha zor olabilir.

Farklı nedenlere bağlı olarak vücutta meydana gelen değişimler çoğu zaman kişinin görünümünden memnun olmamasına ve daha iyi bir görünüme sahip olmasını sağlayacak medikal estetik prosedürleri tercih etmesine yol açar. Bu kapsamda en sık tercih edilen medikal estetik prosedürlerin başında botox gelir. Kadıköy botox taleplerinin en fazla olduğu ilçelerden biridir. Uzman Dr. Şafak Göktaş alanında sahip olduğu deneyim ve uzmanlık ile botox talebi ile kendisine başvuran hastalarının istedikleri görünüme kavuşmasında önemli bir rol üstlenir.. Bunun yanı sıra lipoliz İstanbul ve diğer illerimizde giderek popüler hale gelen bir prosedür olup Uzman Dr. Şafak Göktaş bölgesel incelmenin en etkili yöntemlerinden biri olan lipoliz konusunda da müşterilerine hizmet sunmaktadır

Kilo problemi her yaştan ve her cinsiyetten insanın sıklıkla karşı karşıya kaldığı bir durumdur. Bel ve göbek gibi yağ birikimine müsait olan bölgelerden kilo vermek birçok nedenden dolayı daha zor olabilir. Bunun sonucunda özellikle kadınlar bölgesel olarak oluşan kilo problemlerini çözümlemek için farklı yöntemlere başvururlar. Lipoliz bölgesel olarak incelme ve fazlalıklardan kurtulma imkanı sunması nedeniyle son dönemlerde giderek daha çok uygulanan bir prosedürdür.

Liposuction prosedürünü uygulatmak istemeyen ancak düzenli diyete ve spora dirençli bölgesel yağlanmalarından kurtulmak isteyen kişiler için lipoliz oldukça etkili bir alternatiftir. Liposuctiona göre daha kolay uygulanan ve iyileşme süreci çok daha hızlı olan lipoliz, cerrahi bir prosedür olmaması nedeniyle oldukça avantajlıdır.

Lipoliz yönteminde soya fasulyesinden elde edilen phosphatidylcholine isimli madde kullanılır. Doğal olarak insan vücudunda bulunan fosfatidilkolin yağ metabolizmasında önemli bir role sahiptir. Kolesterolü düşürmek gibi farklı amaçlarla tıpta uzun zamandır kullanılmakta olan fosfatidilkolin inatçı yağ birikintilerinin olduğu bölgeye enjekte edilir ve uygulama bölgesindeki yağların eritilmesi sağlanır. Fosfatidilkolinin etkisi enjekte edildiği bölgede bulunan yağ hücrelerinin zar geçirgenliğini artırmasına bağlıdır. Lipoliz işleminin uygulanma amacı doğal prosedüre benzer bir şekilde yağ yakımını artırmaktır.

Lipoliz Nasıl Uygulanır?

Lipoliz prosedürü mezoterapi uygulamasında kullanılan iğneye benzer çok ince bir iğne kullanılarak gerçekleştirilir. İğneler manuel olarak ya da mezoterapi tabancasıyla doğrudan yağ dokusunun içine 2 cm aralıklar olacak şekilde batırılır ve fosfatidilkolin enjekte edilir.

Lipoliz prosedürünün kaç seans uygulanacağı kişi özelinde belirlenir. Lipolizin 4 ve 8 hafta aralıklarla uygulanması önerilir. Ancak uygulanacak olan seans sayıları ve seansların aralıkları ile ilgili olarak birçok farklı yöntem vardır. Bazı durumlarda seans sayıları 2-4 hafta olacak şekilde kısa tutulur ve ortalama 5 ile 7 seans uygulanır. Bazı durumlarda ise 5 seansta verilecek olan toplam ilacın konsantre hale getirilmesi ve iki ayda bir uygulamayla işlemin daha az seansta tamamlanması tercih edilebilir.

Lipoliz prosedüründe tedavinin uygulanacağı hastaya enjeksiyon yapıldıktan sonra yağ hücrelerindeki zarların geçirgenliği değişmeye başlar. Bunun sonucunda bazı durumlarda yağ hücreleri tamamen deforme edilip ortadan kaldırılır. Bazı durumlarda ise hücre zarının geçirgenliği artar ve yağ içeriği dışarı çıkartılır. Hücre duvarında meydana gelen değişiklikler ve erimeler sonucunda liposuction prosedüründekine benzer bir etki elde edilmesi mümkün olur.

Yağ asitleri geçirgenliği artan ya da parçalanan yağ hücre zarından kana geçmekte olup kana geçen yağ asitlerinin enerji kaynağı olarak kullanılması uygulamanın başarısı açısından çok önemlidir. Bu nedenle karbonhidrat tüketimi en az seviyeye düşürülmeli, vücudun yağ asitlerini enerji kaynağı olarak kullanması sağlanmalı ve bol egzersiz yapılarak harcanan kalori miktarı artırılmalıdır. Bu sayede fazla yağlar vücuttan daha kolay bir şekilde atılabilmektedir.

Lipoliz bölgesel ve kalıcı yağ depolarının yok edilmesi için kullanılan bölgesel bir zayıflama yöntemi olup kilo verme yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Lipoliz prosedürü uygulanacak olan kişi ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olmalıdır.

Lipoliz yönteminin gebelik ve emzirme dönemindeki kadınlara, kalp ve diyabet rahatsızlığı olanlara, kanser hastalarına, enjekte edilecek maddeye içeriğindekilere alerjisi olanlara, karaciğer yetmezliği olanlara ve kan pıhtılaşma sorunu bulunanlara uygulanması söz konusu değildir.

Lipoliz Kalıcı Bir İşlem midir?

Lipoliz uygulamasının yapıldığı bölgede bulunan yağ hücreleri tamamen yok edilmekle birlikte bölgede kalan yağ hücrelerinin doktor önerilerine uyulmaması durumunda genişlemesi söz konusu olabilir. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için lipoliz prosedüründen sonra düzenli bir beslenme programı uygulanmalı ve düzenli egzersiz yapılmalıdır. Böylece yağ yakımının idamesinin sağlanması mümkün olmaktadır.

Lipoliz tedavisi kişide acıya ve ağrıya neden olmaz. Ancak uygulamadan sonra bölgede birkaç gün süreyle hafif şiddette ağrı görülmesi olasılığı vardır. Lipoliz uygulaması yapılan bölgede sarkma ya da deformasyon oluşmaz. Kısa sürede kendiliğinden geçecek morarma ve şişlik oluşabilir. Lipoliz enjeksiyonundan sonra hasta kendisine verilen diyet programını eksiksiz bir şekilde uygulamalı, günde en az 1 saat tempolu yürüyüş yapmalıdır. Böylece lipoliz enjeksiyonu ile parçalanan yağların yakılarak enerji kaynağı olarak kullanılması sağlanabilmektedir.

 

Lipoliz İle Bölgesel İncelme Çok Kolay
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin