Küpüne Sığmayan Melekler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Küpüne Sığmayan Melekler Derneği” üyesi kadınların ürettiği yüzlerce ürünün bulunduğu sergi açıldı.

Bilecik’in merkeze bağlı Küplü köyünde üç yıl önce kurulan “Küpüne Sığmayan Melekler Derneği”nin tamamı ev hanımı üyeleri, ahşap boyama, yöresel yemek ve doğal sabun yapımı kurslarında yaptıkları eserleri, sergiledi.

 

Belediye Kültür Sitesi’ndeki serginin açılışına Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen ve Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkan Vekili Şükrü Selöz, eski Belediye Başkanı ve AK Parti aday adayı Selim Yağcı ile davetliler katıldı.

 

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılıp sertifikalar alan köy kadınlarının yaptığı yüzlerce çeşit ürün, katılımcılardan tam not aldı.

Atatürk Figürlü Sabun

Sergide yer alan ve en çok dikkati çeken Atatürk figürlü sabun, ilgi odağı oldu. Sabunları üreten Işıl Uysal, yaptığı açıklamada, sabun üretimine bu sene başladığını belitti.

 

Uysal, merakla başladığı ahşap boyama ve sabun üretiminin artık hayatının bir parçası haline geldiğini dile getirerek, “Atatürk sevgisini bu şekilde göstermek istedim. Kalıplarımızı hazırlıyoruz, bunu mikrodalga da eritiyoruz, renkli koku veriyoruz. Daha sonra bir gece kurumasını bekliyoruz. Bu şekilde atamızın figürü hazırlanıyor.” dedi.

 

Evde oturmak yerine kadınların bu tür işlere yönelmesini isteyen Uysal, “Zamanınızı değerlendirin. Maddi ve manevi rahat edersiniz. Dedikodu yapmıyoruz, başka şeyler düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Küpüne Sığmayan Melekler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin