Hayallerinin peşlerinden koşan Kadınlar Atölye Kurdular

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te yolları kesişen iki kadın girişimci, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresinden (KOSGEB) aldıkları destekle Gülümbe Köyünde “Emin polyester” adında polyester atölyesi kurdu.

Farklı şehirlerde yaşayan emekli hemşire Reyhan Vural ile geri dönüşüm sektöründe idarecilik yapan Sena Altınuzun, yoğun iş hayatlarının ardından memleketleri Bilecik’e yerleşti. Halk eğitim merkezinin girişimcilik kursunda tanışan ve hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçen iki kadın, merkeze bağlı Gülümbe köyünde harabe bir binayı kiraladı.

Eşlerinin de desteğiyle binayı figürler ve birbirinden farklı boyama stilleriyle otantik bir ortama dönüştüren Vural ile Altınuzun, 3D yazıcıda tasarlayıp üreterek boyadıkları biblo, saat, saksı gibi dekoratif eşyaları İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara ve Bodrum’a göndermeye başladı.

“HEDEFİM, KADINLARIN HER ŞEYİ BAŞARABİLDİĞİNİ GÖSTERMEKTİ”

Evli ve bir çocuğu bulunan Reyhan Vural, “Kalbimde hep kendime ait bir atölyem olması vardı ve daha çok kadınlarla çalışmak, kadınların her şeyi başarabildiğini göstermekti hedefim. Çok şükür hayallerim gerçek oldu” dedi.

Atölye hayalinin olduğunu ancak kurmak için maddi güce sahip olmadıklarını ve KOSGEP ile tanıştıklarını dile getiren Vural, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“KOSGEP’İN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEĞİ”

“Atölye hayalimiz vardı ama kurmak için de maddi güce sahip olmamız gerekiyordu. Bunun için KOSGEP’in özellikle kadın girişimcilere destek verdiğini öğrendik ve araştırdık. Başvurabilmek için almamız gereken bir program olduğunu öğrendik ve kursa katıldık. Şuanda online olarak yapıyorlar artık o kursu. Online olarak ona başvurdum kursu başarıyla tamamladıktan sonra size bir belge veriyorlar daha sonra Bilecik KOSGEP’e gittim ve yapmak istediğim işi anlattım. Sizden nasıl bir yardım alabilirim sorusunu sordum kendilerine ve birkaç prosedür vardı. Hazırlamam gereken evraklar oldu ne yapmam gerektiğini onlara da anlatmam gerekirdi çünkü onlar bana makine parkurunda destek oldular. Aldığım karıştırıcı, aldığım hava alma makinem, 3d yazıcım, bilgisayarım KOSGEP destekli aldığım malzemeler.”

“HAYALİMİZDEKİ RENK NEYSE ONA BOYUYORUZ”

Sena Altınuzun da yıllarca İstanbul ve Bodrum’da geri dönüşüm sektöründe çalıştığını, hayallerini gerçekleştirmek için Bilecik’e geldiğini ifade ederek, “Üretimde alçı ve betonu da denediklerini ancak daha sağlıklı ve dayanıklı olduğu için polyesteri tercih ettiklerini anlatan Altınuzun, bilgisayarda yaptıkları tasarımları, 3D yazıcıda ürettiklerini, Silikondan kalıp hazırlayıp objenin içine polyester hamuru döktüklerini belirterek, “Daha sonra çapaklarını alıyoruz, boya atölyemizde istediğimiz renklerde, çok klasiğe takılı kalmadan hayalimizdeki renk neyse ona boyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ATÖLYEMİZİN KÖYDE OLMASINDAN ÇOK MUTLUYUZ”

Saksı grupları, Kızılderili atı, Arap kızı, gülen çocuk, kaplumbağa, kurt, şahlanmış at gibi objeler tasarlayıp, ürettiklerini ve bunları www.eminpolyester.com internet siteleri üzerinden de vatandaşlara sunduklarını aktaran Reyhan Vural, İnternet üzerinden de sipariş aldıklarını dile getirerek Altınuzun, “Biz önce ürünlerimizi hazırladık ve insanlara tanıtmaya başladık. Hangi objeden ne kadar istenirse ona göre sipariş alıyoruz, sipariş üzerine çalışıyoruz. Atölyemizin köyde olmasından çok mutluyuz. Hem doğa ile iç içe çalışıyoruz hem de çok fazla kalabalık bir ortamda değiliz. Rüyamız daha da yükselmek ve bizim gibi hayalleri olan kadınlarla beraber buluşmak. Hayal edip gerçekleştiremeyen kadınların bizimle beraber olmasını istiyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Reyhan Vural’ın “atölyesine ismini verdiği” eşi Emin Vural ise her zaman eşinin arkasında olduğunu, kendisiyle gurur duyduğunu ve destek verdiğini aktararak, “Eşim hobi olarak başladığı bu işte baktık ki her geçen gün Bilecik’e güzel bir istihdam yaratacağına kendisi önce inandı, daha sonra bizleri de inandırdı bizlerde tabiiki arkasında durmaya özen gösteriyoruz. Bodrum, istanbul, Ankara ve Bursa gibi birçok ilden güzel siparişler almaya başladılar ondan sonra 3D yazıcı alıp kendi projelerini kendileri üretmeye başladılar. Gülümbe Köyü çok güzel bir köy, Bilecik’in en güzle köylerinden birtanesi. Burada da bize atıl vaziyette olan köy konağı tahsis edildi. Biraz tadilatla burası çalışılacak bir ortam yaratıldı. Burada eşimin hedefi en az 10 köy bayanıyla beraber çalışmak onun için de her geçen gün biraz daha büyümek hedefimiz” dedi.

Hayallerinin peşlerinden koşan Kadınlar Atölye Kurdular
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Tebrikler

    Cevapla
Bizi Takip Edin