Hangi Bitkiyi Yetiştirmeliyim? Çok Sevilen Ev Çiçekleri Nelerdir?   

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitkiler, güzel ve şık bir evin en önemli parçası. Doğanın en güzel renklerini, canlılığını eve katan çiçekler her eve ayrı bir hava katıyor. Evin tarzına, yaşadığınız şehrin iklimine göre tercih etmeniz gereken çiçekler farklı olabilir. Bu nedenle seçimi doğru yapmak önemli. Hangi bitki yetiştirilmeli sorusu için kararsız mısınız? Hangi bitkiyi yetiştireceğinize karar veremediyseniz, fidandiyarim.com Kurucusu Selin Bingöl en çok sevilen ev çiçeklerine dair önemli bilgiler verdi.

Süs Bitkilerinde Arap Yasemini Çiçeği Popüler

Çiçekler ve bitkilerle kurulan bağ oldukça değerli. Evlerimizin baş köşesinde yer alan çiçekler, eşsiz renkleri, kokuları ile harika bir ortam sunuyor. Bununla birlikte yaşam alanlarına renk katmak isteyenlerin tercihi olan çiçeklerde, her iklimde, evde ve ortamda farklı seçimler yapılabilir. Çiçek ve bitki seçeneklerinin yer aldığı Fidan Diyarım Kurucusu Bingöl, en sevilen ev çiçekleri ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

Ev çiçekleri, bir eve ruhunu katan, neşesini katan en önemli detay. İç ve dış mekanlarda dekorasyon konseptinin tamamlayıcısı olan süs bitkileri, içerdiği eşsiz renklerle sanatsal bir konsept sunarken aynı zamanda göze de hitap ediyor. Süs bitkileri içinde son dönemde arap yasemini çiçeği en çok ilgi gören çiçeklerden. Arap yasemini çiçeğinin en önemli özelliği rengarenk yapısı ile enerji dolu bir çiçek olması. Evlerde çok kolay bir şekilde yetiştirilebilen süs bitkisi dışında, ilgi gören diğer çiçekler içinde tesbih çiçeği, mayasıl otu, polygala çiçeği, gravilla çalısı ve zakkum çiçeği de yer alıyor. Telgraf çiçeği ve gazanya çiçeği de renkleri ile, tarzı ile evlerde çok ilgi gören çiçekler arasında.

Sarmaşık Her Zaman Moda

Hangi bitkiyi yetiştirmeliyim sorusu sorulduğunda ise, Selin Bingöl şu yanıtı verdi:

 

Rengarenk süs bitkileri evlerin baş köşesinde güzel bir aura sunuyor. Bununla birlikte hangi bitkiyi yetiştirmeliyim diyenler için, kolay bir şekilde yetiştirilebilen sarmaşık da önerilerimiz içinde. Sarmal dizilimi ile geniş bir alana uzanan sarmaşıklar, her şeyden önce güneş ve gölge alanlarda çok rahat bir şekilde yetiştirilebiliyor. Soğuk havalara karşı dayanıklı olması açısından tüm iklimlerde tercih edilebiliyor. Hava kirliliğine karşı da etkili bir bitki olan sarmaşık, havadaki zararlı partikülleri çekiyor. Küçük şirin yaprakları ile yerde sürünebilen ya da belli alanlara tutunabilen sarmaşıklar evde yetiştirmek, güzel bir konsept yaratmak için tercih edilebilir. Çit bitkisi, dış mekan bitkisi ve salon bitkisi seçeneklerine güzel bir alternatif olan sarmaşıklar, doğanın eşsiz bir mucizesi. Cam ve pencere kenarlarında, balkonda, evde ya da veranda gibi alanlarda gönül rahatlığı ile düşünülebilir.

 

Sarmaşık dışında farklı bitki arayışında olanlar için mandevilla, para ağacı, dikenler tacı ve japon şemsiyesi çiçeğini de önerebiliriz. Tabii ki herkesin kendi yaşam alanı, farklı özellikler sunabilir. Eve, iklime ve yetiştirme şartlarına göre seçim yapılabilir.

 

 

Haberfark.net

Hangi Bitkiyi Yetiştirmeliyim? Çok Sevilen Ev Çiçekleri Nelerdir?   
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin