GENEL BAŞKAN YALÇIN: ALMANYA VE HOLLANDA HOPLUYOR, İSVİÇRE TEPİNİYOR..”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen tarafından Bilecik Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” konulu etkinliğe katıldı.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye 93 yılda 65 hükümet gördü, bir buçuk yılda bir hükümet. Buradan bir hikaye, bir başarı çıkmaz, buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükümetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez.” dedi.

 

Yalçın, “PKK’nın dağ kadrosundaki adam Karasu, Hayır’ı bütün dillerde kampanyaya dönüştürdüklerini ifade ederek diyor ki gezi ruhuyla bütün dillerde hayır diyeceğiz diyor. Ben size soruyorum bütün dillere gerek yok 15 Temmuz ruhuyla tek dille evet diyoruz” ifadelerini kullandı

 

 

Türkiye’nin tek sorununun istikrar olduğunu ve istikrar olmadığı için alınan kazanımların bir çırpıda kaybedildiğini vurgulayan Yalçın, “Halbuki bu ülke istikrarı yakalamış olsa aldığını üzerine koymuş olacak. Üzerine koyduğumuz yanımıza kalacak. Bu ülkenin sorunu bu. Osmanlı 600 yıldan fazla üç kıtada cihan devleti olarak hüküm sürdü ve yöneten sayısı 40’ı bulmadı. Amerika 229 yıllık bir hikaye 45. başkanı, Türkiye 93 yılda 65 hükümet gördü, bir buçuk yılda bir hükümet. Buradan bir hikaye, bir başarı çıkmaz, buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükümetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez.” dedi.

 

Dünya bankası verilerine göre kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın Güney Kore 27 bin dolar, İspanya’da 26 bin dolar, Japonya’da 35 bin dolar olduğunu aktaran Yalçın, “Türkiye son 14 yıllık dönem içerisinde kaydettiği mesafe ile 11 bin dolar. Bunların bizden ne farkı var. Bunların bizden ne üstünlüğü var. Sorun istikrar. Onun için Almanya hopluyor, Hollanda hopluyor, İsviçre tepiniyor. Çünkü istikrar yakalandığı zaman Türkiye ilerleme kaydederse onların oda konforu da, kafa konforu da bozulur çünkü Türkiye ayağa kalktığında sadece Türkiye ayağa kalkmıyor. Orta doğu’da cesaret buluyor, kafkaslarda, balkanlar da Türkiye cumhuriyetleri de bundan haz alıyor ve cesaret buluyor.” diye konuştu.

 
2012 yılından bu zamana kadar Türkiye’de 9 defa darbe girişiminde bulunulduğunu anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

“Bu ülke 1946’da NATO’ya dahil oldu, dahil olduktan sonra devletin içerisine yerleştirilen gladyo yapılanması derin ve çukur tarafı 65 hükümetin yaşandığı bir ülkede 6 defa açık darbe yapıyor. Bu ülke de her Yargıray, Danıştay, Sanıştay, ve Anayasa Mahkemesi açılış törenlerinde kriz oldu. Onun için bir askeri yetkilinin bildirdiğine göre deyip manşetlerden millete ayar verdiler. İstersen sen toplumun tamamının oyunu al. İlk defa bu sistem bozuluyor, hakem de hakim de millettir kardeşim, kimse kendisinde keramet aramasın.”

 

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz ile AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın da konuşma gerçekleştirdiği etkinlik, Selöz’ün Yalçına üzerinde resminin bulunduğu tablo ile kayı logosunun bulunduğu atkıyı takdim etmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

 

 

GENEL BAŞKAN YALÇIN: ALMANYA VE HOLLANDA HOPLUYOR, İSVİÇRE TEPİNİYOR..”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin