Gençler için köye kütüphane kuracak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Beyce köyünde köy imamı köyde yaşayan gençler için kütüphane kuracak.

Bilecik’in merkeze bağlı Beyce köyünde köy imamı Mustafa Mert köyde yaşayan gençler için kendi imkanlarıyla kütüphane kuracak.

Köy imamı Mustafa Mert, hem okuyan gençlerin ders çalışabilmesi hem de bir fikir ortamının oluşması için kütüphane açacaklarını belirtti.

Kütüphane gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak hedefiyle açığa çıktığını dile getiren Mert, “Aslında bu geç kalınmış bir şey. Bizim de imkanlarımız el vermediği için kütüphaneyi açmada geç kaldık. Malzemelerin alınması ve insanların bu konuda duyarlı olmaları için sosyal medya hesabımızdan paylaşımlar yaptık.” ifadelerini kullandı.

En kısa zamanda açmayı düşündüklerini belirten Mert; ” Maddi imkanlar doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bize maddi yada manevi destek olabilecek arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.” dedi.

“7’den 70’e hepinizden destek bekliyoruz.”

Açılması planlanan kütüphanede hedefini dile getiren köy imamı Mert; “Köyün geçleri ve bütün köy halkı için, boş vakitlerinde nezih bir ortamda dinlenmek ve çay içip bir yandan kitap okumak, ülkemizin geleceği olan gençler bizim için umut ışığıdır. Onlara bizler hep birlikte dokunacağız, Kütüphanemizin ayrıca bir araştırma ortamı da olmasını arzu ediyoruz, ayrıca köyümüzün gençleri çoğu tarım ile ilgilenerek ülkemize büyük katkılar vermekte. Ayrıca bu alanda onları geliştirecek kitaplar koymayı planlıyoruz, önceliğimiz ahlaklı, dinini bilen , temiz , helal yoldan iş yapan, işini hakkıyla yapacak gençler yetiştirmek. Bu konuda 7’den 70’e hepinizden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Gençler için köye kütüphane kuracak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Maşallah hocamıza.
    Allah bu güzel gayesine ulaşmayı nasip eylesin.

    Cevapla
  2. “Kütüphane” kavramı bu kadar basite indirgenerek değerlendirilmemeli. Bahsi geçen yer anca kitaplık olabilir.
    1) Mesleği “kütüphaneci” olan ve bilgi ve belge yönetimi bölümünden mezun bir personel olacak mı?
    2)Kendine özgü bir bütçesi olacak mı?
    3)Herhangi bir binadan bağımsız olarak sadece kütüphane için ayrılmış ve dizayn edilmiş bir binası var mı?
    4)Kütüphanelerde Halk Kütüphaneleri Yönetmeliğine göre en az 5000 kitap olmalı. Peki koleksiyon için şimdilik kaç kitap vardır?
    5)Elinize ulaşan kitapları hangi sınıflama sistemine göre sınıflayacaksınız? Hangi otomasyon sistemini kullanacaksınız?

    Cevapla
    • Ya mübarek nereden buluyorsunuz bu on yargıları anlamak mümkün değil … kitaplık olsun ” niyet kütüphane” varsa bu konular hakkında bilgin buyur sende katkıda bulun…

      Cevapla
      • 24 Mart 2021, 13:59

        Yukarıda yazanlar ön yargı değil “bilgi”dir. Anlamaman doğal böyle düşündüğün için. İlk önce burdan başlamalı sanırım :-)
        Katkı isteyene her zaman yardım ettik. Yine ederiz…

        Cevapla
Bizi Takip Edin