FAZİLET DURMUŞ: “ÖĞRETMEN AÇIĞI SÖZ KONUSU DEĞİL”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik il Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik’te FETÖ operasyonu kapsamında 145 öğretmenin açığa alındığını, bunun 98’inin ihraç edildiğini bildirdi.

fazilet_durmus-2

Durmuş, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, il ve ilçe genelinde yaklaşık olarak 36 bin öğrenci’nin eğitim gördüğünü ve öğretmen açığının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

 

İl ve ilçe genelinde, toplam 2 bin 186 kadrolu, 159 ücretli olarak görevlendirilen öğretmen olduğunu ifade eden Durmuş, “88 öğretmen Bilecik’e tayin geldi, 60 öğretmen tayin oldu gitti. 9 Eylül’de ki öğretmen tayinlerinde de 32 öğretmen Bilecik’e geldi, 34 öğretmen Bilecik’ten ayrıldı.” dedi.

 

FETÖ operasyonu kapsamında 145 öğretmenin açığa alındığını ve 98’inin ihraç olduğunu söyleyen Durmuş, “eksik olan öğretmenlerin yerini kadrolu olan öğretmenlerin vasıtasıyla kapattık. Diğerlerini de alan öğretmenlerinin nezdinde değerlendirerek okullarımızda görevlendirdik. Hiçbir sınıfımız şuanda boş değil.” dedi.

 

Durmuş, darbe girişimi sonrası İl merkezinde ve Bozüyük ilçesinde kapatılan FETÖ’ye bağlı üç okulun devlet okuluna dönüştürüldüğünü belirterek, “kapatılan Sevgi Çiçeği ilk ve ortaokulu’nun yerine Dursun Fakih imam hatip orta okulu, Bozüyük’te ki Orhangazi ilk ve ortaokulu’nun Bozüyük Fatih Sultan mehmet imam hatip ortaokulu ve Bozüyük kent temel lisesi’nin de Hayme Ana okulu olarak dönüştürüldü. 2 dershane ise Halk Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek” diye konuştu.

 

FAZİLET DURMUŞ: “ÖĞRETMEN AÇIĞI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin