Diyaliz Merkezleri Kartal Semtinde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul kalabalık nüfusa sahip olduğundan sağlık yönünde diğer illere nazaran daha fazla sağlık hizmetlerine ihtiyaç duymaktadır. Devlet kuruluşlarının yetersiz kalması nedeniyle burada birçok özel kuruluşlar açılmıştır. Bunlardan biri de diyaliz merkezleridir. Özellikle böbrek rahatsızlığı yaşayan kişiler için diyaliz merkezleri Kartal semtinde diye belirtmek doğru bir ifadedir. Çünkü diyaliz kapsamında geliştirilen tedavi şekli İstanbul ilçelerine yayılmış vaziyettedir. Bu sayede kişilerin düzenli şekilde tedavi görmesi ve hastalığından olabildikçe uzaklaşması mümkün olmaktadır.

Kartal diyaliz merkezinde son teknoloji diyaliz cihazı kullanımı yapılmaktadır. Bu cihazın doğru şekilde kullanılması ve hastaya nasıl bir tedavi uygulanması gerektiği uzman personel tarafından sağlanmaktadır. Bu yüzden diyaliz kapsamında güvenilir ve rahat tedavi yönüyle Kartal özel diyaliz merkezinin bir adım önde olduğunu söylemek gerekir. Diyaliz tedavisi düzenli yapıldığı vakit ilerleyen evre de daha az tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Çünkü diyaliz tedavisi ile ortalama 15-20 yıl daha yaşayabilen insanlar görülmüştür. Hastanın iyileşmesini sağlayan bu tedavi hayati önem taşımaktadır.

Diyalizde Konforun Adresi

İstanbul pek çok açıdan incelenince dünya çapında isim yapmış bir şehirdir. Ayrıca semtleri bakımından çok büyük yapıların öne çıktığı il olarak bilinir. Bu sayede her semte sağlık kuruluşu açılabilmekte ve gereken hasta tedavileri daha etkin bir şekilde sürdürülebilmektedir. Bir ucundan diğer ucuna ulaşım sıkıntısı doğuran durumlarla karşılaşmamak adına her semtte tedavi merkezi bulunmaktadır. Bu durum hastalar için genel konfor sayılır. Aynı zamanda bütçesine destek anlamında tercih edilen bir durumdur. Bununla birlikte tedavilerin seans sürecini ayarlamak açısından çok pratik bir yöntem olduğu bilinmektedir. Bu yüzden çok önemli şehir konumu taşıması adına İstanbul’un her açıdan tercih edilmesi genel sonuç diyebiliriz.

Böbrek hastalığı açısından hemen hemen çoğu semtinde bulunan özel diyaliz merkezleri SGK’lı hastaların tümüne ve normal hastalara bakabilmektedir. Detaylı hizmet önceliği, hasta kapasitesine yetecek cihaz sayısı çok yüksektir. Bu nedenle her açıdan tercih edilebilir yönü çok yüksektir. Diyaliz tedavisinde konforu bulmak ve istediğiniz tedaviye sahip olmak için Kartal özel diyaliz veya Boğaziçi, İstanbul, Pendik, Maltepe şubelerinden birini seçmeniz mümkündür.

Böbrek Hastalığına Sebep Olan Durumlar

Böbrek hastalığına sebep olacak birçok neden vardır. Bunlar tek bir neden olmadığı için sıralama açısından maddelemeli şekilde anlatım gerektirir.

  • Sigara
  • Alkol
  • Susuzluk
  • Diyabet tip2
  • Hipertansiyon
  • Böbrek iltihaplanması
  • İltihaplı romatizma
  • Kortizon ve çeşitli ilaç kullanımı
  • Kalp-damar hastalıkları
  • İdrar enfeksiyonu
  • Prostat ve meme kanseri
  • Obezite
  • Hazır tüketim gıdaları
  • Aşırı kafein tüketimi ve aşırı tuz tüketimi

Yukarıda sıralanan nedenler beraberinde böbrek hastalığına yakalanma riskinin oldukça yüksek olduğu görülmektedir. Çünkü böbrek rahatsızlığı birçok durumdan kaynaklı oluşabilir. Bu nedenle dengeli beslenme, hareketli bir yaşam, su tüketim seviyesine dikkat edilmesi bu konuda büyük önem taşımaktadır.

Böbrek Hastalığının İlk Belirtileri

Böbrek hastalığının ilk belirtileri bakımından kişide oluşan yorgunluk hali başlıca durum diyebiliriz. Ayrıca kronik halsizlik beraberinde gelen isteksizlik, geceleri uyuyamama, sık idrara çıkma isteği de bu belirtiler arasında kimi zaman yer değiştirebilmektedir. Kişide oluşan olumsuz durumlar beraberinde mide bulantısı ve kusma halleri de görülebilir ama bu belirtiler nadir şekilde öne çıkmaktadır. bu yüzden ilk belirtilere dikkat çekmek gerekiyor. Görülen belirtilerin kesin olarak böbrek hastalığı habercisi olduğunu da söyleyemeyiz. Çünkü bu belirtiler farklı hastalıklarda da görüleceği gibi bireyden bireye de değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden en doğru teşhis için alanında uzman hekime başvurulması ön görülmektedir.

 

 

Diyaliz Merkezleri Kartal Semtinde
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin