CV Hazırlamanın En Basit Yolu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etkili bir CV işe alım sürecini hızlandırabileceği gibi sizi diğer adaylarında bir adım önüne geçirir. Bu nedenle CV hazırlamanın inceliklerine hakim olmak önemlidir. Genelde ihmal edilen ya da son dakika hazırlanan CV’ler başarısız olmaktadır.

Cv hazırlamak zannedildiği kadar kolay değildir ve kurallara birebir şekilde uyulması önemlidir. Bunun yanında başvuru yapacağınız iş pozisyonuna göre de CV’nizi şekillendirmeniz gerekir çünkü her iş pozisyonunun gereklilikleri ve kriterleri farklıdır. İşveren firmaların açık pozisyon için aradığı kriterlere uygun CV hazırlamaksa alım sürecini ciddi anlamda hızlandıracaktır. Ülkemizde genelde yapılan hata tek bir CV hazırlamak ve bu CV ile her işe başvuruda bulunmaktır.

Firmalarsa istedikleri kriterleri bulamadıkları CV’leri direk çöpe atar ve diğerlerini incelemeye devam eder. CV Maker her pozisyona uygun CV’ler hazırlamak konusunda iş arayan kişilere yardımcı oluyor.

Başarı Bir CV Nasıl Hazırlanır?

Başarılı bir CV hazırlamak için öncelikle doğru adresten bilgi edinilmelidir. İnternet camiasında CV Maker en güvenilir adrestir; site yıllardır kullanıcılarına hizmet sağlamaya devam ediyor. Platform adım adım başarılı CV’nizi oluşturmak konusunda size yardımcı olsa da uyulması gereken kurallar şu şekilde;

  1. Kısa ve net cümleler ile kendinizi ifade edin; kelime kalabalığı yaratmayın.
  2. Fotoğraf eklemeyi unutmayın; fotoğrafsız bir CV ciddi anlamda eksiktir.
  3. Metni fazla uzun tutmayın, maksimum iki sayfa bir CV için yeterli olacaktır.
  4. Kişisel bilgilere CV’nizde yer verin ve eğitim durumunuzu belirtin.
  5. İş deneyimlerinizi ve tecrübelerinizi eklemeyi unutmayın
  6. İletişim bilgilerinizin güncel ve size ait olması gerektiğini aklınızdan çıkartmayın.

CV Maker bu teferruatlı süreci adaylar için çok daha eğlenceli bir hale getirmektedir. Bu sayede eğlenirken detaylı bir şekilde bilgilenebilir ve başarılı CV’ler oluşturabilirsiniz.

Başarılı Bir CV Kendini Belli Eder

Başvuru esnasında kullandığınız CV’nin başarılı olduğunun en bariz kanıtı işveren firma tarafından görüşmeye çağrılmanızdır. Bu noktadan sonra tamamen iş sizin becerinize ve ikna kabiliyetinize kalır. Profesyonel bir CV insan kaynaklarının ya da işverenin 6 saniye içinde dikkatini çekmeyi başarabilen CV’dir.

Eğer karşıdaki kişiye yaklaşık olarak 30 saniye CV’nizi okutmayı başarabilirseniz işi alma şansınızın yükselecektir. CV Maker platformu üzerinden hazırlayabileceğiniz profesyonel CV’leri iş başvurunuz esnasında kullanabilirsiniz. Öte yandan CV’niz üzerinde istediğiniz zaman değişikliğe gidebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Siteye cvmaker.com.tr adresi üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabilir ve CV’nizi şimdi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezinin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

CV Hazırlamanın En Basit Yolu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin