Cumhuriyet Halk Partisi 98 Yaşında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Örgütü partinin 98. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Cumhuriyet meydanındaki kutlama Ata’nın huzuruna çelenk sunma ile başladı. 81 İl’de eş zamanlı olarak gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Gerçekleşen programa, Bilecik CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, diğer İlçe Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile parti teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, 4 eylül 1919’da Sivas Kongresinde temeli atılan, 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin mirasçıları olarak Ata’nın huzurunda olduklarını belirterek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

CHP kökleri Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayanır yani 4 eylül Sivas kongresine dayanır. Bizim birinci kurultayımız o tarih olarak belirlenmiştir. O kongrede Manda ve Himaye kabul edilemez tam bağımsız Türkiye ya İstiklal ya ölüm parolasıyla yola çıkan bu heyet bizim kurucu heyetimizdir. Sivas kongresinden sonra bu heyet Anadolunun değişik yerlerinden gelen sizlerle birlikte 23 Nisan 1920’de TBMM’yi oluşturmuştur ve orada da Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve aynı şart devredilemez demiştir. Kurtuluş Savaşı boyunca yetkilerini sadece savaşın sonlarında kısa aralıklarla yetkilerini Gazi Mustafa Kemal’e devretmiştir.  30 Ağustos zaferinden sonra CHP kadroları çok anlamlı bir anlaşmayı imzalamışlar.”

“Ben Karar Veririm Siz Karar Veremezsiniz”

Toprak işleyenin su kullananındır diye yola çıkan Bülent Ecevit 1974’te Kıbrıs Harekatını gerçekleştirmiş. Bu harekat sonunda bütün emperyalist güçler Türkiye’ye ambargolar uygulamıştı. Hatta haş haş ekemezsiniz kendi topraklarınıza şunu dikemezsiniz bunu ekemezsiniz diye baskıda bulunmuşlardır. Bülent Ecevit ben ülkemde yeni ekeceğime ben karar veririm siz karar veremezsiniz dedi. Biz Milliyetçiliği Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına Afyon’un haş haş tarlalarına kazıdık. Biz sözde Milliyetçi değiliz bizler özde milliyetçiyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi 98 Yaşında
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin