Cumhur İttifakı’nın belediye başkan vekili adayı belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı’nın (AK Parti – MHP) Bilecik Belediye Başkan Vekili adayı belli oldu.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınmasının ardından, gözler yeni başkan vekili seçmek için bugün gerçekleştirilecek belediye meclisi toplantısına çevrilirken, en çok merak edilen konu ise Başkan vekili adaylarının kimler olacağı oldu.

“MECLİS 14.00’DA TOPLANIYOR..”

Bugün saat 14.00’de olağanüstü toplanacak olan Bilecik Belediye Meclisi’nde, meclis üyeleri kendi içerisinde yeni başkanı seçecek. Bilecik Belediye Meclisi’nde CHP’nin 12, AK Parti’nin 6, MHP’nin 4 ve İYİ Parti’nin ise 3 üyesi bulunuyor.

“CUMHUR İTTİFAKININ ADAYI..”

Gerçekleştirilecek seçim öncesi ilk açıklanan aday Cumhur İttifakı’ndan (AK Parti-MHP) oldu. Cumhur İttifakı’nın ortak Bilecik Belediye Başkan Vekili adayı AK Partili Bilecik Belediye Meclisi Üyesi Çetin Kaya oldu.

“SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANMAZSA..”

Diğer yandan, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimde, ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki, üçüncü oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan vekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda ise kura çekilecek.

Başkan vekilinin seçilmesinden sonraki süreçte Başkan Şahin görevinden alınır veya seçim dönemini aşacak şekilde ceza alırsa yeni bir belediye başkanı seçilecek. Başkan Şahin görevine geri döner ise başkan vekilinin görevi sona erecek.

[ilgiliMakale icerik_id=”185790″]

 

Cumhur İttifakı’nın belediye başkan vekili adayı belli oldu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 3 Mart 2022, 12:32

    kalbi kırılanlar akp yi başkan yapabilir. demedi demeyin NOKTA…

    Cevapla
  2. 3 Mart 2022, 12:52

    ÇETİN KAYA ARKADAŞIMIZIN YANINDAYIZ.EMİNİM Kİ BU GÖREVİ ADELETLİ VE HAKKANİYETLİ OLARAK YAPACAĞINI BİLİYORUZ.

    Cevapla
  3. 3 Mart 2022, 14:53

    Bilecik Bilecik olalı böyle bir zulüm görmedi. Karadenizlilere kaldık.

    Cevapla
Bizi Takip Edin