BOZÜYÜK’ÜN TARİHİ MÜZEDE SERGİLENECEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük’te bölgenin önemli bir değeri olacak Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’nin kurulması çalışmaları arazi tarama çalışmaları ile devam ediyor. İlk olarak Bozüyük’e bağlı köylerden başlatılan arazi çalışmalarında köylerin %70’lik bir bölümü ziyaret edilerek tarama yapılırken yapılan ziyaretlerde yıllar öncesine ait günlük kullanıma yönelik pek çok ev eşyası, fotoğraflar, resmi evraklar ve aletler toplanarak Müze bünyesine dâhil edildi.

Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 4_renamed_15402

Müze kurulum ekibine zaman buldukça yardımcı olan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI köy ziyaretleri yaparak onlara destek oluyor. Köy ziyaretlerinde vatandaşlarla görüşerek kurulacak Müze’nin önemine değinen Başkan BAKICI “Kendi kültürlerini koruyamayan ve yaşatamayan toplumlar çağın gerisinde kalır ve geleceğe asla güvenle bakamazlar. Bu nedenle Bozüyük’ün tarihsel ve kültürel birikiminin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için “Şehir Müzesi ve Arşivi” adı ile bir müze kurulması çalışmalarına başladık. Kurulacak olan müze geçmiş ile gelecek arasında bir kültür köprüsü olacağı gibi yarınlarımızı emanet edeceğimiz bugünün gençlerinin yarınını yüzyıllarca aydınlatacak tükenmeyen bir ışık kaynağı görevini de üstlenecektir. Şehir Müzesi ve Arşivi tüm Bozüyük’lülere yaşadığı şehri tanımalarını ve onu sevmelerini sağlayacak, Bozüyük var oldukça da yaşayacak önemli bir kurum olacaktır” dedi. Halkın gönül rızası ile bağışlayacağı eserlerin, Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’nin oluşmasında çok büyük yer tutacağını ifade eden Başkan BAKICI; “Bağışta bulunanların eserleri tavan arasında unutulup, kaybolmak yerine hem isimleri ile sergilenip bağışta bulunanların adlarını yaşatacak hem de tarihin günümüze gelişindeki anıları canlandırmamıza vesile olacaktır” dedi.

Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 1

Müze kurulum çalışmaları ve müzeye bağışlanabilecek eşyalar hakkında bilgi veren proje sorumlusu Bozüyük AK Parti Belediye Meclis Üyesi Veysel KILIÇ ise arazi tarama çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirterek “müzemize en az 50-60 yıllık geçmişi olan, sosyal ve kültürel yaşamın her aşamasında kullanılan malzemeler, gömlek, çorap, çarık, elbise, kaftan ve yelek gibi her türlü bayan ve erkek kıyafetleri, otantik el işleri, örtü, örgü işleri, kol düğmesi, tarak, toka ve mendil gibi her türlü çeyiz eşyaları, radyo, gramofon, ütü, fotoğraf makinesi, cep ve duvar saati, porselen, cam ve bakır, süs ve mutfak eşyaları gibi ev ve iş yerlerinde kullanılan alet ve edevatlar, nişan, madalya, halı, kilim, seccade, ahşap mobilya gibi çok çeşitli malzemeler, Bozüyük’ü, köyleri ve turistik yerleri, düğünleri, bayramları, sportif ve mesleki çalışmaları, devlet büyüklerini karşılama ve uğurlama törenleri, her türlü sanatsal faaliyetleri görüntüleyen siyah-beyaz fotoğraflar, makbuz, bilet, pul, berat gibi her türlü Osmanlıca yazılı eşyalar ve evraklar, Osmanlıca, Arapça el yazması ve matbu kitaplar ve belgeler gibi tarihi değeri olan malzemeleri bağış olarak kabul ediyoruz. Elinde bu tür malzemeleri olan vatandaşlarımız bizimle irtibata geçebilirler. Müzemiz faaliyete başladığında topladığımız her malzeme üzerinde bağışçısının ismiyle sergilenecek” dedi.  Meclis Üyesi KILIÇ ayrıca “isteyen vatandaşlarımız kurulması düşünülen yemenici, bakırcı, semerci, fıçıcı, sepet, saraç, nalbant, çömlekçi, kalaycı, şekerci gibi dükkânları belirlenen kurallar içinde tefriş ederek isim hakkını alabilirler” dedi.

Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 3_renamed_2633 Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 4 Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 4_renamed_15402 Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 1 Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 1_renamed_18852 Müze Kurulumu Arazi Çalışmaları 3

BOZÜYÜK’ÜN TARİHİ MÜZEDE SERGİLENECEK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin