Bilecik’te kaç Suriyeli var?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyeli vatandaşların dönüşü için gerekli hazırlıklar tamamlanırken, ülkemizde ise hangi ilde kaç Suriyeli vatandaşın yaşadığı gündeme getirildi.

Suriyeli vatandaşları güvenli bölgelere yerleştiren Türkiye, onların bazılarının yine güvenli şekilde ülkelerine dönmelerini sağladı. Afganistan’da yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte göç sorunu artmaya başlarken, ülkemizdeki Suriyeli vatandaşlar son zamanların tartışma konusu oldu.

Bu hazırlanan plan 8 aşamalı olacak ve ülkemizde yaşayan Suriyeliler geri dönecek. Ancak bu plan devreye girene kadar, ülkemizin hangi ilinde kaç Suriyeli vatandaşın olduğu merak edilmeye başlandı.

Bu illere dair detayları İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden yayınlandı.

Bilecik’te kaç Suriyeli var

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde ilk olarak yıllara göre ülkemize giriş yapan Suriyelilerin net sayısı yer aldı.

Buna göre ülkemizde 28 Nisan 2022 yılı itibarıyla 3 milyon 762 bin 686 bulunurken, Listenin 57. sırasında yer alan Bilecik’te 667 Suriyeli bulunuyor.

Diğer yandan, Bazı kesimler Suriyelilerin dönüş vaktinin geldiğini söylerken, en net açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon Suriyeli’nin evlerine dönüşü için planın hazır olduğunu söyledi.

Bilecik’te kaç Suriyeli var?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Resmi kayıtlara göre bu rakam. Kayıtsız yüzlercesi var. Diğer türlü bir günde 100ü aşkın Suriye`liye bir seferde denk gelmem büyük bir tesadüf olur. Kayıtsızlarla bu sayı binleri buluyor. Sadece Suriye`li değil her ırktan kayıtsızı mevcut. ALLAH sonumuzu hayır etsin.

    Cevapla
  2. RAKAMLAR ŞEHİRDE YAŞAYAN MÜLTECİLERİN RAKAMI DEĞİL SİZLERİN KAMUOYUNDA OLMASINI İSTEDİĞİNİZ RAKAMLAR

    Cevapla
Bizi Takip Edin