Bilecik’te Engelli gençlerin bir günlük temsili askerlik heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde yaşayan 4 engelli genç, Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda giderek bir günlük temsili askerlik yaptı.

Osmaneli Engelliler Dayanışma ve Yardım Sevenler Derneği tarafından ilçede bulunan 4 engelli gence asker eğlencesi yapıldı.

Daha sonra 4 engelli genç, Dernek Başkanı Özden Karip, Başkan Yardımcısı İbrahim Daş ve yakınlarıyla birlikte Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’na giderek bir günlük temsili askerlik görevlerini yerine getirdi.

Asker tıraşı olan ve üniforma giyen engelli gençlere, temel eğitim çalışması yaptırıldı. Eğitim sırasında asker selamı ve esas duruş gösterildi. Daha sonra temsili askerlik yapan engelli gençler için yemin töreni düzenlendi.

Dernek Başkanı Özden Karip, engelli gençlerin temsili askerlik uygulamasına katılması için ailelerinin kendileriyle irtibata geçtiğini söyledi.

Temsili de olsa engelli gençler ve ailelerinin güzel duyguyu gönüllerince yaşadığını kaydeden Karip, “Törende asker olan gençlerimizin ve ailelerinin mutluluğu tarif edilemezdi. ‘Her Türk Asker Doğar’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ nidaları atılarak dönüş yapıldı. Bizlere bu duyguyu yaşatan ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her zaman destek olan Kaymakamımız Yüksel Ünal’a ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Münür Şahin’e teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

           

Bilecik’te Engelli gençlerin bir günlük temsili askerlik heyecanı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin