Bilecik Gönüllüleri Derneği, gönüllere dokunuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Gönüllüleri Derneği, Bilecik’te faaliyet gösteren yerel basın ve ajans temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Dernek binasında gerçekleştirilen programa, Bilecik Gönüllüleri Dernek Başkanı Gülcan Namal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emin Türker, Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan ile dernek üyeleri katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Müdür Emin Türker, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Bilecik Gönüllüleri Derneği ile birlikte yürüttüğü ortak projeler olduğunu belirterek, “Bilecik Gönüllüleri derneğinin büyüyeceğini düşünüyorum. Dernek tüzüğü ve Bilecik’teki potansiyel buna uygun. Bilecik Gönüllüleri Derneği kısa bir süre sonra Bilecik’e hizmet edecek devasa bir kuruluş olacağına inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan da Bilecik Gönüllüleri Derneği ile birlikte dezavantajlı bireylerin sosyal hayata kazandırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini ve destek olacaklarını belirterek, derneğin başarılı çalışmalarını takip ettiklerini söyledi.

Bilecik Gönüllüleri Derneği hakkında bilgiler aktaran Dernek Başkanı Gülcan Namal ise Derneğin amaç edindiği yardım ve hizmetlerin herkesin yararına açık olduğunu, belli bir yöre ve kitle ile sınırlı olmadığını söyledi.

Bilecik Gönüllüleri Derneği’nin renk, din, dil, ırk, mezhep, siyasi ve felsefi görüş, sınıf, cinsiyet, bölge, ülke ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın herkesin yardımına koşması amacıyla kurulduğunu vurgulayan Başkan Namal, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Anayasamızın öngördüğü esaslar doğrultusunda sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek, toplumun sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmek, tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunmak, toplumda gönüllülük kavramına yönelik bilinci geliştirmek.

İlimizdeki gönül elçileri uygulamasını Yaygınlaştırılıp geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapmak, gönül elçiliğine yönelik çalışma yapan kuruluşlara destek vermek.

Afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira,   barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut, ibadethane, aşevi ve sair bütün hususlarda ayni ve nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak.

Derneğin amaç edindiği yardım ve hizmetler herkesin yararına açık olup, belli bir yöre ve kitle ile sınırlı değildir. Bu nedenle amaç edinilen yardım ve hizmetler yönünden renk, din, dil, ırk, mezhep, siyasi ve felsefi görüş, sınıf, cinsiyet, bölge, ülke ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın herkesin yardımına koşar anlayışıyla kurulmuştur.

Derneğimizin faaliyet alanları: Yardım içerikli faaliyetler, sosyal içerikli faaliyetler, eğitim içerikli faaliyetler, sağlık içerikli faaliyetler, tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılmasına yönelik faaliyetlerdir.

Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ise ilkyardım eğitimi, finansal okuryazarlık, girişimcilik kursu, tıbbi aromatik bitkiler kursu, sağlıklı beslenme eğitimi, araştırma gezileri, STK’larla ortak buluşma ve çalışma, Ramazan iftarları, kadın üretici pazarının açılışı, ihtiyaç sahipleriyle ilgili yardım faaliyetleri, dezavantajlı çocuklarımızla birlikte piknik ve spor faaliyetleri ve geziler, kadın kalkınırsa Bilecik kalkınır projesi ve kurumlarımızla ortak alanlarda çalışmalar.

Bilecik Gönüllüleri Derneği, gönüllere dokunuyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bilecik Gönüllerer Derneği pek gönüllere pek dokunmuyor veya ben görmüyorum eğer dokunuyorsa kendi görüşünden olanlarla ilgileniyorlar

    Cevapla
Bizi Takip Edin