Bilecik Belediyesi Özel Kalem Bütçesi 700 Bin Lira Arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda söz alan MHP Grup Sözcüsü Akın Atakan, Başkan Şahin’e Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin 2021 yılında 700 bin lira gibi bir artış gösterdiğini belirterek, “2020 yılında 1 milyon 920 binken 2 milyon 649 bin liraya ama fen işlerinin bütçesi azalmış, imar şehircilik bütçesi azalmış. Temel büyük problemlere ilişkin bütçe ayrılmadığını gördük.” sorusunu yöneltti.

Başkan Şahin, Atakan’a verdiği cevapta bunun sebebinin yeni açılan müdürlükler olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“DESTEK HİZMETLERİ’Nİ AÇTIK”

Proje yönetim birimi özel kaleme bağlandı bu bir bütçe mevzusu. Bundan önce her şey imarın yada fen işlerinin bütçesinin içindeymiş, park ve bahçelerden ihale yapılmıyormuş. Destek hizmetleri gibi önemli olan ve bir çoğu tali yapım işini içine alan müdürlük açtık.

“AZALMA YADA ÇOĞALMA YOK”

O yüzden Fen işleri ve imar içinden yürüyen bir belediye değiliz artık biz. Biz yönetim organizasyonunu doğru ve profesyonelce yapılmış kurumsal bir belediyeyiz artık. O yüzden dağılımlara bakarsanız azalma yada çoğalma yok. Bin 200 civarı Sayıştay raporunda gördüm doğrudan temin. Biz bunu 800’e çektik. Bu yıl yıllık ihaleler yaparak 400 e çekmek amacımız. Bu kurumsallaşma böyle bir şey, o yüzden bütçe dağılımlarının bütününü ele alırsanız onlar çok dengelidir.

 

 

Bilecik Belediyesi Özel Kalem Bütçesi 700 Bin Lira Arttı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin