Bilecik Belediyesi meclisi olağanüstü toplanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı tarafından dün 2 aylığına geçici olarak görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in yerine başkan seçmek için belediye meclisi 3 Mart perşembe günü toplanıyor.

19 Ocak’ta Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in danışmanı belediye iştiraki Kayı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı S.E.’nın rüşvet alırken, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmişti.

Belediye binasından rüşvet alırken yakalanan S.E. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında belediye incelemeye gelen mülkiye müfettişlerince elde edilen bulgularla hazırlanan rapor Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmaya Belediye Başkanı Semih Şahin de dahil edildi.

Bunun üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla anayasanın 127’nci maddesi ile Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi kapsamında 2 aylığına geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

3 Mart’ta meclis toplanıyor

Semih Şahin’in görevinden uzaklaştırılması perşembe gününe kadar koltuğa meclis vekili olan Sadık Kaya bakacak. Vali Kemal Kızılkaya’nın Perşembe günü Meclisin olağanüstü toplanarak yeniden seçime gidilmesi yönünde tebligat gönderirken, saat 14.00’de toplanacak olan meclis üyeleri kendi içerisinde yeni başkanı seçecek.

Ayrıca seçimde ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan vekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda ise kur’a çekilecek.

Başkan vekilinin seçilmesinden sonraki süreçte Başkan Şahin görevinden alınır veya seçim dönemini aşacak şekilde ceza alırsa yeni bir belediye başkanı seçilecek. Başkan Şahin’in görevine geri döner ise başkan vekilinin görevi sona erecek.

Son olarak Bilecik Belediye Meclisi’nde CHP’nin 12, AK Parti’nin 6, MHP’nin 4 ve İYİ Parti’nin ise 3 üyesi bulunuyor.

[ilgiliMakale icerik_id=”185737″]

Bilecik Belediyesi meclisi olağanüstü toplanıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin