BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN 1. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı  Selim Yağcı 1. İnönü Zaferinin 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; ”1. İnönü Zaferi; Yüce Türk Milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk Devleti kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarma uğruna verdiği, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi olan bir zaferdir.” ifadesine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

 

”Şüphesiz tarihimizde birçok zaferi kazandığımız gibi yine eşine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bir diğer zaferimiz ise 1. İnönü Muharebesi, sonunda elde ettiğimiz zaferdir. Bilecik’imizin faktörünün çok büyük olduğu bu zafer ile bizler bugün, atalarımızın ve aziz şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet eden ecdadımızı rahmet ve minnetle anmakla birlikte bu toprakları  ve bu emaneti aynı hassasiyet ve sorumlulukla gelecek nesillere ulaştırma amacındayız.  Milletçe atalarımızın bizlere  bıraktığı bu çok değerli mirası, Cumhuriyeti, aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlıyız. Kahraman ordumuzun azim, inanç ve fedakârlığıyla ka zanılan 1. İnönü zaferi, İstiklal mücadelemizin önemli bir aşaması ve ilk büyük başarısıdır.

Batı cephesinde elde edilen bu ilk başarı, nihai zafere giden süreçte ordumuza ve milletimize moral ve güç vermiştir. İstiklal Savaşı’nda, yokluklar içindeki onurlu bir milletin güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadele, dünyada büyük yankı uyandırmıştır. Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih bir kez daha şahit olmuştur. Böyle anlamlı günleri, aziz vatanımızın hangi şartlar altında kurtarıldığını ve bu günlere nasıl geldiğimizi hatırlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için fırsat saymalıyız.

Bu düşüncelerle, 1. İnönü Zaferi’nin 95. yıl dönümünü yaşadığımız bu günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi  rahmet ve minnetle anıyorum.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN 1. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin