Başkan Yaşar: “Muratdere Bakır Madeni Ekolojik dengeyi tahrip edecek, yer altı sularımıza da zarar verecek”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Muratdere ormanlarında açılması planlanan bakır madenine karşı geçtiğimiz günlerde CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arlan Kabukçuoğlu, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, stklar ve partililerin katılımıyla toplantı düzenlenmiş ve gerçekleştirilen toplantıda eylem planı hazırlandığı iddia edilmişti.

Muratdere köyüne yapılacak maden ocağı ve Söz konusu toplantı ile ilgili haber228’e özel açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Metin Yaşar, “toplantıda Muratdere de gerçekleştirilecek bakır madeni açma girişimine karşı neler yapabilirizin bir değerlendirmesini yaptık.” ifadelerine yer verdi.

Yapılacak maden ocağının sadece ağaçların kesilmesiyle sınırlı kalmayacağını vurgulayan Başkan Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AÇILMASINA KARŞI NELER YAPABİLİRİZİ DEĞERLENDİRDİK”

Biz CHP’liler olarak doğaya ne kadar önem verdiğimize, sadece doğa değil bu doğa içerisinde var olan yaşamını sürdüren tüm canlıların yerinde sağlıklı bir şekilde yaşaması için mücadele vermek durumunda hissettiğimiz için kendimizi Muratdere de gerçekleştirilecek bakır madeni açma girişimine karşı neler yapabilirizin bir değerlendirmesini yaptık.

“DETAYLI BİLGİLER VERİLDİ”

Tabi bu değerlendirmeyi yaparken de seçilmiş olan il genel meclisi üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, İYİ Parti ve CHP il ve ilçe başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Öncelikle Muratdere Madenciliğin neler yapmak istediğiyle ilgili bir değerlendirmede bulunduk. Orada bu konu üzerine çalışan arkadaşlarımız özellikle Bozüyük belediye başkanımız Talat Bakkalcıoğlu ve yine Bozüyük İl Genel Meclisi Üyemiz Hüseyin Elmas bizlere detaylı bilgiler verdi.

“YER ALTI SULARIMIZA ÇOK BÜYÜK ZARAR VERECEK”

Orada yapılacak Maden Ocağının sadece orada kesilecek ağaçlarla sınırlı kalmayacağını ve bunun ekolojik dengeyi de son derece büyük ölçüde tahribat vereceğine her şeyden önce bizim yer altı sularımıza çok büyük zararlar vereceği yönünde değerlendirmelerde bulundular. Biz başta Bozüyük, Bilecik, Vezirhan, Bayırköy, Osmaneli içme suyumuzu biliyorsunuz o havzadan karasudan alıyoruz.

“KOMİSYON OLUŞTURDUK”

Böyle bir maden ocağının açılışı o havzadaki suların tümünün etkilenmesi anlamına geleceği için biz bu konuyu çok önemsedik bu konuyla ilgili kamuoyunun özellikle sivil toplumun dikkatini çekmek için neler yapabilirizin değerlendirmesini yaptık ve hatta orada üst düzeyde bu çalışmaları yürütecek bir komisyon oluşturduk.

“ÖRGÜTLENME İÇERİSİNE GİRECEKLER”

Bu komisyonda hem Bilecik belediye başkanımız Semih Şahin, hem Bozüyük Belediye Başkanımız Talat  Bakkalcıoğlu, Bilecik Milletvekilimiz Yaşar Tüzün ve İYİ Partinin Eskişehir Milletvekili de bu komisyonda görev aldılar. Bu komisyon çalışmalarını sürdürecek, kamuoyunun dikkatini oraya çevirmek sivil toplum örgütlerini bu bağlamda o yönde bakır madeninin ne kadar bölgemize zararlı olacağını anlatacak ve bir örgütlenme içerisine girecekler.

“DESTEK OLACAĞIZ”

Bizler de parti olarak bütün gücümüzle bu çalışmalara destek olacağız. O günkü toplantımızın temel mahiyeti bu noktadaydı. Billboardlarda, bastırılan broşürlerle caydırıcılığı oluşturacak ne varsa bu yapılacak.

Başkan Yaşar: “Muratdere Bakır Madeni Ekolojik dengeyi tahrip edecek, yer altı sularımıza da zarar verecek”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Maden hakkında fikri olmayan herkes boş yorum yapıyor.

    Cevapla
  2. Olsun cuma günü yagmur duası var agac6olmasada yagmur yağar bize okulda böyle öğrettiler

    Cevapla
  3. Olsun bizim ağaç olmadanda yağmur yağacağını okullarda öğretiler mühim olan para yarın o parayı artık alıp,,,, koyarsınız neyse yagmur duası yagmur duası yapılacak sorun yok bol bol yagmur yağar İNŞALLAH 😒😒😒😒

    Cevapla
  4. hayırdır. hem reklam alıp hemde karşı haber yapıyorsunuz

    Cevapla
  5. madenleri dışarıdan alıp üretiim yapıyoruz
    o zamanda ithalat neden bu kadar çok açık kapanmıyor falan edebiyatı yapmayın

    Cevapla
  6. 11 Aralık 2020, 16:41

    sizler madeni buldunuz
    her tarafta taciz ve tecavüzle

    Cevapla
Bizi Takip Edin