Başkan Şahin; “Bilecikliler olarak kurucumuzun arkasındayız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Semih Şahin, geçtiğimiz hafta, Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın konuşmasında Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yaptığı hakaret hakkında kamuoyunu bilgilendirici açıklamada bulundu.

Başkanlık makamında gazetecilere bilgi veren Başkan Şahin, İmam Mustafa Demirkan’a sosyal medya hesabından destek açıklamasında bulunan Bilecik İlçesi İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz’e de tepki gösterdi.

Konuşmasında; “Biz Bilecikliler olarak kurucumuzun arkasında olacağız” ifadelerine yer veren Başkan Şahin, şunları söyledi:

‘’Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılım sağladığı programda sarf ettiği sözlere tepki olarak Bilecik’i Atatürk bayraklarıyla donattık. Şehrimizi bayraklarla ve ulusal posterlerle kapladık, bu ulusal basına da çıktı. Bu bizim önemsediğimiz bir konu. Bunun için “İnadına Bilecik Atatürk’ün izindedir” yazdık? Çünkü bu bizim Kurtuluş Savaşı dönemimizde Bilecik’e özel bir durumdur. O dönem Bilecik İl Müftüsü aynı zamanda Bilecik Müdafaa-ı Hukuk Cemiyeti’nin reisi Nuri Efendi gibi müftülerin olduğu bir şehirde Atatürk’ü kafirlikle suçlayan, Atatürk’e hakaret eden birisi olmaz.

Biliyorsunuz yasalarımızda hala Atatürk’e hakaret etmek bir suçtur. Bizde bu protestomuzu Bilecik’imizin Atamızın izinde olduğunu belirtmek için yaptık. Halkımızın da bu konudaki desteğinden çok memnunuz ve biz Bilecikliler olarak kurucumuzun arkasında olacağız.

Ardından tabii daha üzücü bir olay oldu. İlimize bağlı İnhisar Kaymakamı bu kişiyi destekleyen bir paylaşımda bulundu. Ben, Sayın Kaymakamımıza Mehmet Nuri Efendi’yi okuyup öğrenmesini tavsiye ediyorum. Kendisinin mezarı da Deresakarı köyündedir. Biz ayrıca onun mezarını da düzenleyeceğiz. Bu ülke, bu müftülerle, bu halkla Kurtuluş Savaşı verdi ve kazandı. O yüzden onların kemiklerini sızlatmamak için bizlerin bunun arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca hızlı hareket ederek tüm şehri bayraklarla ve Atatürk posterleriyle donatan İtfaiye Müdürlüğümüz, Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Açıkgöz’ün sosyal medyadan yaptığı paylaşımı daha sonra silmesine ilişkin de konuşan Başkan Semih Şahin sözlerini şu şekilde tamamladı. “Paylaşım silinmiş olabilir ama bu bir mantığı gösteriyor. O yüzden silinmiş ya da silinmemiş bence bir anlamı yok. Bu yazının yazılması ve desteklenmesi ve il sınırlarında bu zihniyette bir kaymakamın olması beni üzdü, sanırım Sayın Valimiz de soruşturmasını yapacaktır, bunu bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Şahin; “Bilecikliler olarak kurucumuzun arkasındayız”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Admin ayet var diyorlar bi paylaşsanız…ben şunu anlamadım tepki Allah a mı bu ayeti kabul etmiyoruz diye.. imama mı böyle şeyleri meydana çıkartma diye…

    Cevapla
  2. Semih muhtar atatürk e vatana ihanet edenlerle kolkola gezdiğiniz zaman hiç sesiniz çıkmıyor.sizin varya yatacak yeriniz yok.

    Cevapla
Bizi Takip Edin