Bakan Dönmez: “Muhalefetin yönetememe sorunu var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir takım ziyaretler, açılışlar ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bilecik’e geldi.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığını ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada açıklamalarda bulundu.

Burada konuşan Bakan Dönmez, Bilecik’in, ilçelerinin ve köylerinin sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Bilecik’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre son 20 yılda yaklaşık 2 milyar lira yatırım aldığını belirten Bakan Dönmez, “Bu az bir rakam değil, yani enerji başta olmak üzere Madencilik sektörleri başta olmak üzere, ciddi bir yatırım yapmışız. Kendi alanımızla alakalı olarak en belirgin hizmetlerden birisi doğalgazımız. Kentimizin havası da çok daha temiz ve kaliteli oldu. Bilecik’te maalesef zaman zaman bazı yerlerde coğrafyası dolayısıyla da hava kirliliğinin yoğunlaştığı ilçe ve illerimizden, yerleşim birimlerimizden birisiydi. Hamdolsun Bilecik’te dahil olmak üzere 81 ilin tamamına doğalgaz götürdük.” dedi.

Bilecik’te pandemi öncesi yeni hastanenin devreye girmesinin büyük bir şans olduğunu aktaran Bakan dönmez,  “Bu süreci o anlamda daha rahat atlatmış olduk. Birçok adına gelişmiş denen ülkelerle kıyasladığımızda, hamdolsun biz hiçbir hastamızı hastanemizin kapısından çevirmedik, hepsine müdahale ettik. Hastaneye müracaat edenler veya vaka ve ölüm oranlarına baktığımızda da yine dünyada görece çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz.” diyerek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“İlk imtihanımız 2023’te”

Cumhurbaşkanımızın meşhur bir sözü var, “Batıda ne varsa doğuda olacak, kuzeyde ne varsa güneyde o olacak”. Biz de o kapsamda, 7/24 durmadan koşarak hizmetimize devam ediyoruz. Meşhur bir söz; “aşk ile koşan yorulmazmış.” Biz de yorulmuyoruz inşallah. Bu arada il yönetiminde bir tazelenme de yaşandı biliyorsunuz kongre ile birlikte. Serkan kardeşimizin başkanlığında, eski yeni ayrımı yapmaksızın, yeni bir heyecanla bir aşılama diyelim biz buna, İnşallah önümüzde çünkü büyük imtihanlar var. İlk imtihanımız, 2023’te Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçim olacak. Hemen takip eden bir yıl içerisinde de yerel seçimler olacak. Dolayısıyla bir seçim maratonuna doğru hızlıca yaklaşıyoruz. Daha önceki seçimlerde almış olduğumuz sonuçları kendi içimizde değerlendireceğiz.

“Bilecik, Türkiye ortalamasının üstünde”

Eksik, fazla ne yapmışız not etmemiz gerekiyor. Daha iyi yapabilmek için çalışmak gerekiyor. Ben sık sık söylüyorum, Bizim 1. Dereceden görevimiz, vatandaşımızın mutluluğu ve memnuniyeti. Şimdi bunu özel sektör müşteri memnuniyeti olarak adlandırıyor. Biz kamu çalışanları olarak, vatandaş memnuniyeti diye biliyoruz yani kamu hizmetlerinde, vatandaşımızın duymuş olduğu memnuniyeti tanımlamak için. Ama genelde herhalde şunu desek, kamu özel ayrımı yapmaksızın, bu coğrafyada yaşayan insanları mutlu etmek için çalışıyoruz, desek herhalde en doğrusu bu olur. Onun için de Türkiye genelinde yapılan mutluluk anketlerini yakından takip etmek lazım. İlimiz kaçıncı sırada, niye mutlu niye mutsuz, bunlara da bakmak lazım. Genellikle Bilecik, Türkiye ortalamasının biraz üzerinde, bu güzel, sevindirici. Ama ilk sıralarda da olabilirdi, ona da bakmak lazım. Mutlulukla alakalı 3 şey üzerinde durulur, niçin mutlusun diyorlar.

“İnsan kendini başarılı görmüşse, mutlu hissediyor.”

Genellikle Şimdi siz de şöyle kendi kafanızda bir döndürün, acaba mutluysanız niçin mutlu olduğunuz sorusunun cevabı. 1. neden sağlık, eğer sağlıklıysa bir insan kendini mutlu hissediyor. İkinci neden Sevgi, yani sevmek ya da sevilmek. 3. neden bakın hala ekonomik nedenler yok, 3 neden de başarı, bir insan kendini başarılı görmüşse, mutlu hissediyor. 4.,5.,6. başka şıklar da var ama biraz daha belki sosyal ekonomik nedenler, hemen hemen mutluyum diyenlerin ya da mutsuzum diyenlerin temelde üç sıralaması ki, mesela bu sağlıkla ilgili olan kısım neredeyse yüzde altmış, altmış beş.

“Aşı ile bu süreç daha hızlı atlatılacak”

Dünya genelinde, son yılda mutluluk anketlerinde oranlarda ciddi oranda düşüş var. Temel nedeni de, ilk şıkka verilen cevap la ilgili, pandemi dolayısıyla ya kendimiz hasta olduk, ya çok yakınlarımız hasta oldu, hastalık geçirdi, bir kısmını kaybettik, dolayısıyla bunlar insanı mutluluğuna etki etti. Birçok adına gelişmiş denen ülkelerle kıyasladığımızda, hamdolsun biz hiçbir hastamızı hastanemizin kapısından çevirmedik. Hepsine müdahale ettik. Hastaneye müracaat edenler veya vaka ve ölüm oranlarına baktığımızda da yine dünyada görece çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Bilecik’te de tam pandemi öncesi yeni hastanemizin devreye girmesi de o açıdan şans diyebiliriz. Bu süreci o anlamda daha rahat atlatmış olduk. Tabi kontrollü bir normalleşme içerisindeyiz. Gönül ister ki, daha hızlı bir şekilde bu beladan kurtulalım ve bu maskelerin arkasından değil, yüz yüze görüşebilirim, daha sık bir araya gelebilirim. Herkes gibi bizler de özledik. İnşallah ben bu aşılama süreci ile birlikte, bu sürecin çok daha hızlı bir şekilde atlatılacağı kanaatindeyim.

“Muhalefetin yerel yönetimlerde yönetememe sorunu var”

Biz hizmet ve siyasete devam edeceğiz, diğerleri gibi yalan, iftira üzerine bir siyaset kurgulamayacağız. Nitekim muhalefetten almış olduğumuz belediyelerde, başkanlarımızın ortaya koymuş olduğu performans, orada yaşayan hemşerilerimiz ve kentlilerimizin takdirini kazanmış durumda. Tam tersine, bizden muhalefete geçen yerlerde şunu görüyoruz, bırakın yeni bir işe, yatırıma, hizmete başlayıp bitirmeyi, mevcut bıraktıklarımızı korumaktan ve onları yönetmekten aciz durumdalar. Bunu Türkiye’nin hemen her yerinde görebilirsiniz. Muhalefetin bu anlamda yerel yönetimlerde, yönetememe sorunu var. İş lafa gelince, yalan yanlış bir sürü söylemlerle milletin kafasını karıştırmasını iyi biliyorlar, ama icraata gelince sıfır. İnşallah önümüzdeki dönemde, kalan 2 yıllık süreyi çok iyi değerlendirmek suretiyle, bir seçimi daha galibiyet ve zaferle sonuçlandıracağımıza inanıyorum. Burada tabi ki, il yönetimine, mahalle başkanlarına varıncaya kadar, sandık müşahitlerine varıncaya kadar, büyük görevler düşüyor.


İLGİLİ HABERLER:

 

Bakan Dönmez: “Muhalefetin yönetememe sorunu var”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. bileciğe yapılacak olan millet bahçesini bir an önce yapımına başlayın sayın bakanım ailecek gidip oturabileceğimiz büyük bir park maalesef bulunmuyor

    Cevapla
    • Niye göletler var merkezde park var zihniyetiniz batsın iş alanı tarım alanı isteyin akşama kadar orda burda oturmak yerine aklı kıtlar

      Cevapla
  2. 9 Temmuz 2021, 18:45

    -”Biz hizmet ve siyasete devam edeceğiz, diğerleri gibi yalan, iftira üzerine bir siyaset kurgulamayacağız”
    İlk okuyuşunuzda bir şey yok ama ikincisinden sonrakilerde gülmeye başlıyorsunuz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin