Av. Ahmet Mete: “Atılan tüm imzalar yok hükmünde ve şaibelidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avukat Ahmet Mete, görevi düşürülen Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu’nun görev yaptığı sürece, yaptığı tüm atamalar ve imzası ile yapılan tüm işlemlerin hukuken yok hükmünde ve şaibeli olduğunu söyledi.

Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 3 Mart 2022 tarihinde yapılan seçimle başkan vekilliği görevine getirilen Muharrem Tüfekçioğlu, hakkında 1 yıl 11 ay hapis cezası bulunması nedeniyle görevden düşürülmüştü.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın inceleme başlatarak, Tüfekçioğlu’nun imzasının bulunduğu tüm kararların “yok hükmünde” değerlendirilerek iptal edileceğini düşündüklerini belirten Avukat Ahmet Mete, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Seçilme şartları olmayan bir kişi göreve seçilmiştir”

Yargıtay 7. ceza dairesince 22 Şubat 2022 tarihinde kesin olarak verilen mahkumiyet kararı ile belediye başkan Vekili olarak görev yapan Muharrem Tüfekçioğlu’nun belirtilen tarih itibari ile görev yapması imkanı kalmamış olmakla o gün itibari ile seçilmesi aslında mümkün dahi değilken aradan yaklaşık 10 gün gibi bir süre sonra belediye meclisince seçilme şartları olmayan bir kişi göreve seçilmiştir.

“Yok hükmünde ve şaibelidir”

Gerek mevzuat, gerek yerleşik içtihatlarda sabit olduğu üzere seçilme şartları olmadan görevini yürüten görevli ve yetkilinin görev süresince almış olduğu tüm kararlar atmış olduğu tüm imzalar hiç yapılmamış kabul edilir yok hükmündedir bu nedenle tabiri caizse Başkan vekilinin görev yaptığı sürece yaptığı tüm atamalar imzası ile yapılan tüm işlemler hukuken yok hükmünde ve şaibelidir.

“Zimmet olarak çıkartılacaktır”

Yani belediye başkan vekilinin imzası ile alınan Tuvalet kağıdı bile yetkili kişinin olur alınmadan alınmış olduğundan kanaatimizce Bu süreçte belediye başkanlığına alınan tuvalet kağıtlarının bedelinin bile alımını yapan görevlilere zimmet olarak çıkartılacağını düşünmekteyiz.

Sayın valimizin inceleme başlatarak seçilme şartlarından yoksun belediye başkan vekilinin almış olduğu tüm kararlar imzasının bulunduğu tüm işlemleri atamaları başkan vekilinin imzasının bulunduğu tüm kararların YOK HÜKMÜNDE değerlendirilerek iptal edileceğini düşünmekteyiz

Diğer yandan, Avukat Ahmet Mete’nin, yine Tüfekçioğlu tarafından görevden alınan, Zabıta Müdürü ve Ruhsat Şube Müdürlüğü Vekili görevlerini yürütmekte olan Sali Yılmaz’ın avukatlığını yaptığı da öğrenildi.

[ilgiliMakale icerik_id=”188402″]

[ilgiliMakale icerik_id=”188468″]

Av. Ahmet Mete: “Atılan tüm imzalar yok hükmünde ve şaibelidir”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. Karın ağrının sebebi belli oldu.

    Cevapla
  2. 3 Nisan 2022, 18:46

    Boş boş konuşma. Bir de avukat olacaksın. Orda kanun hükmünü icra var. Adam bazbarasini almış, resmen başkanlığı onanmış. Yok tuvalet kağıdı bile zimmet olurmuş. Odun kafalarının kardeşim.

    Cevapla
  3. 4 Nisan 2022, 02:50

    Birilerinin zoruna gitmiş 😉🙃adam bukadar iddaalı ve valiyi göreve davet etmiş araştırmasa açıklama yapmaz bakalım kim patlatacak bombayı vermiş adam kucağa açıklama BOMBA bence

    Cevapla
  4. 4 Nisan 2022, 10:08

    ben genç bir meslektaşı olarak ahmet beyi uyarmak isterim alınan tuvalet kağıdında yapılan işlerede “KAMU YARARI” olduğunu unutmadan yorumlasın :D misal: bir köprü yaptık başkan usulsüzce göreve gelmiş ne olacak köprüyü işçilere zimmet mi diyeceğiz :D

    Cevapla
  5. 4 Nisan 2022, 14:10

    tuvalet kağıdı zimmet olurmuş pehhhh pehhh sen avukatlığı bırak yada seni tutacaklar yandı emin ol

    Cevapla
  6. 4 Nisan 2022, 18:46

    İhaleyi kime verdiği ihaleyi nasıl yaptığı ihaleyi hangi şartlarda yaptığı Mevcut ihaleyi iptal edip de mevcut şirketin eşinin şirketine diğer şirketin borclarini kapatıp kapatmadan verdiği gibi vs vs vs bir çok olay göz önünde bulundurulur..Bu memlekette bir fabrika işçisine dahi sabıka kaydı istenir iken koskoca bir kurumun başkan Vekilliği’ne getirilen bir şahsa var olan bir soruşturması olup olmadığı ya da sabıkası olup olmadığına dair bir belge istenmeden koltuğa oturtturılması ne kadar doğrudur burada vali Bey’in bir eksikliği var mıdır yok mudur Bırakalım bunun YSK kararını versin

    Cevapla
  7. 4 Nisan 2022, 18:48

    8-10 milyonluk işe şu koşa sürede imza atmış diyorlar Vay haline memleketimin La bunlar Kimin emir eri acaba

    Cevapla
  8. 4 Nisan 2022, 19:31

    İyi güzelde bu ceza 6 yıldır neden kesinleşmemişti şimdimi akıllarına geldi bu biraz düşündürücü değilmi

    Cevapla
  9. Adam ne yapsın avukatlığını yapıyor işte.Belediye içerisinde görevini tam anlamıyla yerine getirmeyen bir de Semih Şahin tarafından usulsüz bir şekilde 2 müdürlük verilen isimlerin koltuğunu geri alma çabası. Boş ses

    Cevapla
Bizi Takip Edin