Arıcı Maskesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Arıcılık; arıyla beraber çeşitli kaynakların kullanılmasıyla gerçekleştirilen bir çeşit hayvancılık faaliyetidir. Arıların polen taşıması gibi unsurlarla aynı zamanda bitkisel çeşitliliğe de katkı sağlayan bir alandır.

Arıcılıkla uğraşan insanlar için kullanmaları gereken çeşitli ekipmanlar bulunmaktadır. Bu ekipmanlardan bazıları şöyle sayılabilir:

  • Tulum
  • Ceket
  • Maske
  • Şapka
  • Eldiven

Sayılan hususlar arıcılıkta mutlaka kullanılması gereken ekipmanlardandır. Kullanım amacına göre, mevsimine göre çeşitli unsurları değişebilse de bu 5 ekipman kullanımı arıcılık için temel hususlardandır. Arıcı maskesi de bu temel hususların başında gelmektedir. Baş ve boyun bölgesi, arıcılık faaliyetiyle uğraşanlar için korunması gereken önemli bir kısımdır. Özellikle boyun civarında yumuşak dokuların da olmasıyla ödem tutmaya müsait bir yapının bulunması olası arı sokmalarına karşı daha büyük tehlike doğurabilecektir. Bu sebeple maske kullanımı arıcılık faaliyetinde önemli noktalardan birisidir.

Arıcı Maskesi Gereksinimleri

Arıcı maskesi çeşitli özellikler içermelidir. Öncelikle çıkarılabilir bir maske olması şapka ve maskenin tulumdan ayrı bir şekilde yıkanabilmesine olanak sağlayacaktır. Bunun dışında maskenin kafada duruş şekli ve geniş kenarlı olması hususu da önemlidir. Geniş kenarlı maskeler kovanların bakımında zorluk yaşatmayacak ve görüş alanını kısıtlamayacaktır. Yine koruyucu maskenin küçük hücreli ağlarla seçilmesi de arıcılık faaliyeti bittikten sonra maske çıkarırken gözlere zarar gelmesini engelleyecektir.

Arıcı Maskesi Temini

Tarım Garaj, https://www.tarimgaraj.com/arici-maskesi-113 üzerinden uygun fiyatlarla arıcılık faaliyetiyle uğraşanlar ve bu alana ilgisi olanlar için arıcı maskesi satışı gerçekleştiriyor. Koruyucu maske olan bu maskeler, kullanıcının tercihine göre farklı özelliklere sahip konumda bulunuyor. Geniş kenarlara sahip olan maskeler kullanıcılar için avantaj sağlıyor ve bu şekilde satılabiliyor. Aynı zamanda koruyucu bir maskenin sahip olması gereken bütün unsurları taşıyan maskeler uygun fiyatlarla Tarım Garaj ’da ilgililere sunuluyor.

Arıcı Maskesi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin