600 yıl önceki görünümüne dönmeye başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli konaklarının restorasyonun tamamlandıkça ilginin daha da büyük olduğunu söyleyerek, “Sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanan konak sayısı 80 adeti geçti” dedi.

Başkan Şahin, yaptığı açıklamada, “Osmaneli Belediyesince devam eden restorasyonlar sonrası Osmaneli konakları eski ihtişamlı görüntülerine kavuşmaya başladı. Belediyemizce restorasyonu ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanan konak sayısı 80 adeti geçti. Bazı sokaklar 300-400-600 yıl önceki görünümüne dönmeye başladı.

Halkın ve dışardan gelen misafirlerimizin büyük ilgisini çeken Osmaneli konakları, Roma, Selçuklu, Osmanlı döneminin izlerini bugüne taşıyan değerli kültürel ve tarihi varlıklarımız. Osmaneli turizmde önce Türkiye sonrası dünya da önemli bir turizm merkezi oluyor” dedi.

600 yıl önceki görünümüne dönmeye başladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Osmaneli Belediyesine tebrikler. Tarihe ve turizme verdikleri önemden dolayı. Merkez ilçe ise bekleye dursun.Edebali vadisine neden bir turizm projesi gelmez anlamak mumkun degil.Osmanlının kurulduğu şehirde Osmanlının ilk aşevi tarihi imarethane neredeyse yıkılmak üzere. Yazık değil mi bu tarihe. Yunanlıların yaktığı şehirdeki tarihi camiler ve eski Bilecik yerleşkesi aslına uygun yeniden inşa edilemez mi

    Cevapla
  2. 27 Nisan 2021, 10:29

    Ne güzel. Emeği geçenlere teşekkürler. Osmanelinin büyük bir başarısıdır bu. Bu şehir Edebali Vadisine de tarihi turistik projelerin yapılmasının takipçisi olmalıdır. Vadide bir tarih var fakat yıllar yılı hiçbirşey yapılmıyo. İmarethaneye yazık, bir tarih var orda.

    Cevapla
Bizi Takip Edin