3+1 PROTOKOLÜ İMZALANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Osmaneli Belediyesi arasında öğrencilerin nitelikli eleman istihdamı için işbirliği protokolü imzalandı.

Kurumlar arasında imzalanan 3+1 protokolü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan başarılı öğrencilere kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışma imkanı sağlanacak. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Binasında
gerçekleştirilen 3+1 imza törenine Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Aynur ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kamu, Sanayi İş Birliği Koordinatörü Doç. Dr. Harun Mindivan katıldı.

 

Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, imzalanan protokolün önemine değinerek, emeği olan paydaşlara teşekkür etti.

 

Protokol hakkında bilgi veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, protokolün amacının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizde iki yıllık birimlerde okuyan öğrencilerin sanayi ile beraber ortak iş birliği içerisinde öğrencilerin sanayiye, sanayinin ise öğrencilere katkısını sağlamak olduğunu belirterek “Sanayi ve üniversite iş biriliği için çok önemli bir adım” olduğunu ifade etti.

 

Prof. Dr. İbrahim Taş yaptığı açıklamada, protokol ile üniversite, şehir ve öğrencinin birlikte kazanacağını belirterek, şunları söyledi: ”Öncelikle üniversitemizin sanayi ve diğer kamu kuruluşlarıyla ortak iş birliğimiz adına  düzenlediğimiz önemli bir protokol. Her ne kadar bu protokolün imza töreni bugün gerçekleşse de bunun çalışmaları yaklaşık bir yıl öncesine kadar dayanıyor. Üniversitemizde kamu, sanayi iş birliği koordinatörümüz Harun Bey’in öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar ve yine rektör yardımcımız Nurgül Hanımın rehberliğinde devam etti. Bugün son şeklini aldı. Bu protokolümüzün amacı üniversitemizdeki iki yıllık birimlerimizde okuyan öğrencilerimizin sanayi ile beraber ortak iş birliği içerisinde onların ürettiklerinden, öğrencilerimizin onlara katkıları sanayinin üniversitemize olan katkılarını pekiştirmek anlamıyla yapılacak bir protokol bu. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve diğer sanayi kuruluşlarımızla beraber sürekli görüşmekteyiz. Özellikle sanayimizin ara eleman eksikliği noktasının olduğunu biliyoruz. İnşallah bu protokolle uygulamaya geçtiğinde ihtiyaçlar giderilecek. Sanayi ve üniversite iş birliği için çok önemli bir adım. Herkese katkısı olmasını temenni ediyorum. Meslek Yüksel  kulundan başarılı öğrenciler dahil olacak çünkü bir not barajı koyduk. Bir dönemlik uygulamayı sanayinin yanında geçireceği için bizim amacımız; öğrenci mezun olduktan sonra da Bilecik’te kalsın. Dışarıdan gelen nitelikli elemanları şehrimizde tutabilirsek bu bizim için çok daha önemli olacak. Bu protokolle Bilecik kazanacak.” dedi.

3+1 PROTOKOLÜ İMZALANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin