2022’de Ramazan ne zaman başlıyor? 2022’de Ramazan bayramı ne zaman başlayacak, kaç gün olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca Müslüman şimdiden 2022’de Ramazan ne zaman başlıyor? sorusuna yanıt aramaya başladı. Ramazan ayının gelmesine aylar kala Ramazan’ın bereketini ve sıcaklığını özleyenler  rahme ayı Ramazan’ın bir an önce gelmesini dört gözle bekliyor. Özellikle geçen 2 senede pandemi kısıtlamaları nedeniyle sönük geçen Ramazanın 2022’de aşılama oranlarının artması ve kısıtlamaların kalkmasıyla renkli geçeceği tahmin ediliyor. İşte 2022’de ramazan ayının başlangıcı ve ramazan bayramı günleri…

 

Müslümanlar için kutsal aylardan biri olan Ramazan ayının gelmesine aylar var ancak bu mübarek bereket ve rahmet ayının gelmesi şimdiden 4 gözle bekleniyor. Milyonlarca Müslüman 2022 yılında Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak edip internetten araştırmaya başladı. Ramazan ayı Hicrî takvime göre 9. ayda gelir. Ramazan ayı Müslüman dünyasının en kutsal aylarından biridir. Beraket ayında Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’e Kur’an ayetleri inmeye başlamıştır. Peki 2022’de Ramazan ne zaman başlıyor?

 

2022’de Ramazan ne zaman başlıyor?

 

Yer yüzünün rehberi Kur’an’-ı Kerim ayetlerinin inmeye başladığı mübarek Kadir Gecesi ile Ramazan ayının içerisinde gerçekleşmiştir.  Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir. Kadir gecesi ile ilgili Kur’an’ın 97. süresi olan Kadir Suresinin ilk üç ayetinde Şüphesiz, biz O’nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır denmektedir. İşte 2022’de Ramazan ayının başlangıcı ve bitişi;

 

2022 Ramazan Başlangıcı – 2 Nisan 2022 Cumartesi

 

Kadir gecesi – 27 Nisan 2022 Çarşamba

 

2022 Ramazan Bayramı Arifesi- 1 Mayıs 2022 Pazar

 

2022 Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi

 

2022 Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı

 

2022 Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba

 

Ramazan ayı nedir?

 

Ramazan ayı Müslümanların en kutsal aylarından biridir. Mübarek 3 aylardan Recep ve Şaban ayından sonra gelen Ramazan ayı Hicrî takvime göre 9. ay ve İslam dininin inancına göre Muhammed’e Kur’an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya ve Terâvih Salat’ına başlanılan aydır. Oruç tutmak İslamın şartlarından biridir. Bu mübarek ayda dünya üzerinde milyonlarca Müslüman oruç tutar ve günahlarının affedilmesi için Allah’a dua eder. Kur’an’ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Ayın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazanın sürdüğü hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.

 

Ramazan bayramı nedir?

 

Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam âleminde, oruç tutma ayı olan ramazanın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

 

2022’de Ramazan ne zaman başlıyor? 2022’de Ramazan bayramı ne zaman başlayacak, kaç gün olacak?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin