Zeytin Hasadı Devam Ediyor, Bu yıl verim düşük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlığın asırlık dostu olarak adlandırılan zeytin ağacı, meyvesi ve yağı insan yaşamında çok önemli yer tutmaktadır. Sofralarımızın vaz geçilmez ürünü zeytin çoğunluğunu kadın işçilerin oluşturduğu çiftçilerimizce hasadı yapıldıktan sonra tüketicilere ulaştırılıyor.

İlimizde Merkez İlçeye bağlı köylerden Sarmaşık ve Yeniköy’de zeytin hasadı yapılıyor. Çiftçilerimiz zeytin hasadını büyük çoğunlukla sırıkla ve tarakla yapıyorlar.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ; Zeytinde verimin bu yıl düşük olması, periyodisite (bir yıl ürün verip, diğer yıl ürün vermeme) yılının bu yıl birçok bahçede gözlenmesi ve zeytin rekoltesinin düşük bir yıl olduğu yapılan gözlemler neticesinde görülmüştür. Hasat sırasında misafir olduğumuz Yeniköy ve Sarmaşık Köylerindeki bahçelerde çiftçilerin zeytin üretim sezonunda karşılaştıkları sorunlar, kültürel ve zirai mücadele yöntemleri konusunda bilgi alışverişi yapıldı. Zeytin hastalık ve zararlıları İl Müdürlüğümüz entegre mücadele çalışmaları ve zeytin hastalık ve zararlılarına karşı mesajla erken uyarı sistemi konusunda bilgiler verilmiştir.



Zeytin Hasadı Devam Ediyor, Bu yıl verim düşük
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bo bölgede zeyticilik geliştirilmeli

    Cevapla
Bizi Takip Edin