‘ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE’ AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında Atatürk İlkokulu’nda “Zenginleştirilmiş Kütüphane” açılışı gerçekleştirildi.

MUH_5635-556x400

Okul Müdürü Hüseyin İşgören, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Okul Aile Birliği ile öğrencilerin katıldığı açılışta, insanların ihtiyaçları ve bilgi çağının taleplerinin, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirdiğini ve teknolojinin kullanımında da iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikler getirdiğini söyledi.

MUH_5660-571x400

Bilgiye erişiminin ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerilerin toplumların önceliği durumuna geldiğini belirten Okul Müdürü İşgören, şöyle konuştu:

“Nitelikli bir okul kütüphanesi, öğrencileri hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerileri ile donatarak, onların topluma katılımlarını ve katkıda bulunmalarını sağlar. Okul kütüphaneleri sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt vermeli ve bütün öğrencilerin bilgi, kültür ve eğlenme gereksinimlerini karşılamalıdır. Bunun yanında her öğrencinin okulundaki kütüphaneyi kullanmanın yanında yerel kütüphanelere de alışkın olması ve kütüphane kullanma becerilerine sahip kılınması gerekir. Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan “z-kütüphaneler”, öğrencilere okumanın keyfini, bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında, hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkanlar sağlaması beklenmektedir. Öğrencilere ve ebeveynlerine kütüphanelerden nasıl en etkili biçimde yararlanabilecekleri ve gerek elektronik gerekse yazılı medya kullanım becerilerini nasıl geliştirebileceklerinin öğretilmesi, z-kütüphanelerin yaygınlaştırılması ile ulaşılması beklenen hedefler arasındadır.”

Okul Müdürü İşgören, kütüphanenin kazandırılmasında katkısı olan Vali Nayir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak’a ve yetkililere teşekkür etti.

Kütüphane hakkında bilgi alan Vali Nayir, daha sonra 3. sınıf öğrencileriyle sohbet ederek, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

MUH_5629-600x400

MUH_5635-556x400

MUH_5649-600x400

 

MUH_5660-571x400

MUH_5675-600x400

‘ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE’ AÇILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin