Zafer Bozkurt: “Bilecik’te eğitim kalitesini arttıracak mutlu aile ve öğrencilerden oluşan A takımını kuruyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 2022-2023 yılı Eğitim-Öğretim döneminde İlkokul, ortaokul ve Fen Lisesi olmak üzere 3 farklı alanda eğitim hayatına merhaba diyecek Bilecik Özel Açı Eğitim Kurumları’nın Kurucu Müdürü Zafer Bozkurt, sorularımızı yanıtladı.

Bilecik’te eğitim sektöründe farklılık yaratmak için neler yapacaksınız?

Açı okulları, tüm Türkiye’de faaliyet gösteren hemen her şehrimizde şubesi bulunan büyük ve köklü bir eğitim kurumudur. Başarılarla dolu geçmişinde üniversite ve lise giriş sınavlarında pek çok Türkiye birincilikleri ve dereceleri olan Açı eğitim kurumlarının ülkemizin eğitimine önemli katkıları olmuştur. Çeyrek asırlık özel öğretim tecrübesiyle Bilecik’imizde de eğitim sektöründe hizmet verecektir. Özellikle Bilecik’imizin büyüme ivmesinin hızlandığı bu süreçte, eğitim-öğretim standartlarına milli eğitim normları doğrultusunda AÇI ilkokulu, AÇI Ortaokulu ve AÇI Fen Lisesinin de katkılarını eklemek istiyoruz.

Öğrencilere bakış açınız nedir? Öğrencilerin başarısını artırmak ve  yeteneklerini ortaya çıkarmak için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Bilginin “Güç” olduğunu bilip çocuklarımızı çağın gereksinimi olan her türlü bilgiyle donatmayı vazife biliyoruz. İlk etapta okula gelmek isteyen öğrenci profili oluşturulmayı hedefliyoruz ve bunun için öğrencinin sevildiğini hissetmesi gerekiyor. Bilecik özel açı eğitim kurumlarında maksimum 20 kişilik sınıflarımızda 30 yıllık deneyimimizle çalışacağız. Dersler bazında proje çalışmaları için birim oluşturduk. Öğrencilerimiz 2. 3. online seçmeli yabancı dil eğitimi alabilecekler, İngilizce-Cambridge kitapları ve sınavları ile yoğun 10 saat kurs sisteminden faydalanabilecekler. Kurumumuzda daimi hemşire bulunacak ve kaliteli servis ile yemek ve kahvaltı kalorilerinin takibi de yapılacak. Ödev takip dergileri, gün gün ödev fasikülü, yardımcı test, soru bankası, deneme sınavları, defter ve kitap gibi tüm branşlarda AÇI yayınlarından ve mobil takip sisteminden faydalanabilecekler.

Ayrıca, Rehberlik öğrenci takibinin de yapılacağı kurumumuzda sosyal etkinlik ve 8. sınıf sınav çalışmaları birebir grup etütleri ile Basketbol, futbol, badminton, bilardo, yüzme, masa tenisi, müzik, satranç, sınav günü çalışmaları, ingilizce tiyatro çalışmaları ve kulüp çalışmaları gibi sosyal etkinliklerden de faydalanabilecekler. Kısacası öğrencilerimizi tüm imkanlarımızla sınavlarına hazırladığımız gibi hayata da hazırlayacağız..

Türkiye’deki dil eğitimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yabancı dil konusundaki çalışmalarınız nasıl olacak?

Bildiğiniz gibi benim uzmanlık alanım Yabancı Dil. Türk eğitim sisteminin yabancı dil konusunda ilerlediğini düşünüyorum. Yalnızca Türkiye’ye özgü yabancı bir eğitim modelinin geliştirilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Yabancı dil eğitimini yalnızca bir ders veya müfredat konusu olarak değil de hayatın bir parçası olarak görmek ve uygulamak öğrencilere daha da artı kazandırıyor. Bizim edindiğimiz eğitim sisteminde ise İngilizce öğrenmeyen öğrenci kalmaması ise en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda Bilecik’teki kurumumuzda öğrencilerimiz 2. 3. online seçmeli yabancı dil eğitimi de alabilecekler, İngilizce-Cambridge kitapları ve sınavları ile yoğun 10 saat kurs sisteminden faydalanabilecekler.

Ülkemizdeki eğitim sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce iyileştirmek için neler yapılabilir?

Ülkemizde okul sayısından çok nitelikli eğitim ve eğitimciye ihtiyaç var. Bunun üzerine yoğunlaştıkça eğitim kalitesinin artacağını düşünüyorum. Öğretmenin mükemmel olması eğitimin iyi olmasıyla doğru orantılı olduğundan dolayı eğitimcilerin rolü çok önemli. Bu kapsamda öğretmenlerin çocukları sevmesi, kuruma aidiyet duyması, saygı duyup sahip çıkması, eve huzurlu gitmesi, servis, yemek ve iletişimde değerli olduğunun hissettirilmesi gerekiyor. Ayrıca, öğretmenlerin doğru maaş politikasıyla sosyal hakların eksiksiz verilmesi de gerekiyor.

Bilecik’te Eğitim konusundaki hayalleriniz ve hedefleriniz neler? 

Benim hayalim Bilecik’te eğitimde marka olmak. Şuan bunu gerçekleştiriyorum. İlkokul, ortaokul ve Fen Lisesi olmak üzere 3 farklı alanda Bilecik’te eğitim verecek Açı Eğitim Kurumumuzu, önümüzdeki 2022-2023 yılı Eğitim-Öğretim dönemi itibariyle eğitim hayatına hazırlıyoruz.  Eğitmen kadrosunu titizlikle inceliyoruz. Eleştirel düşünebilen, araştırma isteği duyan, sosyal ve akademik gelişimini sürdüren, sağlıklı, geleceğe güvenle bakabilen, bilime inanan, ortak değerlere saygı duyan aydın bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kısaca Bilecik’te eğitim kalitesini arttıracak mutlu aile ve öğrencilerden oluşan A takımını kuruyoruz.


İLGİLİ HABERLER:

Zafer Bozkurt: “Bilecik’te eğitim kalitesini arttıracak mutlu aile ve öğrencilerden oluşan A takımını kuruyoruz”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 5 Ocak 2022, 06:43

    Bilecik in ihtiyacı var gerçekten çok sevindim kolay gelsin

    Cevapla
  2. 4 Nisan 2023, 09:31

    Zafer bey’e ve AÇI ailesine Bilecik’te egitim alanındaki katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ögrencimizin özellikle dil alanında ve diger alanlardaki gelişimini gördükten sonra hemen her kesimin de takdirlerini kazandığını buradan belirtmek isterim. Ve başarılarının devamını dilerim.

    Cevapla
Bizi Takip Edin