Yeni Kimlik Kartlarına Kavuştular

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen 75 yaş ve üzeri ile hasta, yaşlı ve engellilerin, başvuruları Adreste Nüfus Hizmeti “gezici kayıt terminali” uygulamasıyla evlerinde alınıyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan ”gezici kayıt terminali” uygulamasıyla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personeli, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine giderek, sağlık sorunu ve yaşlı olan huzurevi sakinlerinin, biyometrik veriden parmak izine, fotoğraf çekiminden, imzalanan evraka kadar tüm işlemlerini tamamladı.

Yaşlılar Haftası nedeniyle eşi Münevver Şentürk ile birlikte Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Osman Çırak’tan bilgi alan Vali Bilal Şentürk, kimlik kartlarına ilişkin başvurularda vatandaşlara kolaylık sağlamak üzere yürütülen çalışmalar kapsamında 75 yaş ve üzeri olan vatandaşların kimlik kartı başvurularının adreste alınması uygulamasının başlatıldığını anımsattı.

İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine gidemeyen vatandaşlar için Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu yıl başlattığı ”Gönül Projesi” ile sağlık durumu kötü olan 75 yaş üzeri vatandaşların bu hizmetten faydalanmalarının sağlandığını ifade eden Vali Şentürk, ”Yaşlılar Haftası ve Adreste Nüfus Hizmeti uygulaması kapsamında, siz gelemiyorsanız biz sizlere misafir oluruz anlayışı içerisinde bugün, geçmişten geleceğe köprü olan Huzurevi sakinlerimizle bir araya gelerek onların hem hayır dualarını alalım, hem de hayatlarını kolaylaştırarak gönüllerine dokunalım istedik. Merkez ve ilçelerimizde muhtarlarımızla koordineli bir şekilde yapılan çalışmalarla, gezici kayıt terminalimiz adreste kimlik kartı başvurularının alınması çalışmaları Kovid-19 tedbirleri de göz önünde bulundurularak devam etmektedir. Uygulama merkezde ve tüm ilçelerimizde yaygınlaşacak ve aynı hizmeti vereceğiz. Devletimiz her noktada başta yaşlılarımız olmak üzere ihtiyaç duyanların maddi ve manevi olarak yanında.” dedi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Çırak da, Genel Müdürlüğün insan odaklı hizmetlerinden olan Adreste Nüfus Hizmeti uygulaması, gezici kayıt terminali ile adreste kimlik kartı başvurularının alınması çalışmaları kapsamında 15-19 Mart tarihleri arasında il genelinde 58 vatandaşa hizmet verildiğini bildirdi.

Başvurusu alınan yeni kimlik kartları, basımın ardından huzurevi sakinlerine gönderilecek.

– ”Yaşlılarımız birer velinimet”

Evlatların anne ve babalarını aramalarını isteyen Vali Şentürk, ”Sizler büyüklerinizi arayın ki, sizi de evlatlarınız arasın. Büyüklerimize biz hizmet edersek, ne kadar değer verirsek, toplum olarak o kadar güçlü oluruz. Yaşlılarımıza sahip çıkalım ve gönüllerini alalım. Sadece bir hal hatır sorarak, hayır dualarını alalım. Başta gençlerimiz olmak üzere, herkesin büyüklere saygılarını ve sevgilerini göstermelerini istiyoruz.” ifadesinde bulundu.

Vali Şentürk, eşi Münevver Şentürk ile Huzurevi sakinleriyle birlikte ”Yaşlılar Haftası” pastasını keserek, bir süre sohbet etti.

Ziyarette, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost da hazır bulundu.

Yeni Kimlik Kartlarına Kavuştular
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Vay abime bak be çok karizma çıkmış

    Cevapla
Bizi Takip Edin