Yaylaları Ayağa Kaldıracak Proje Yüzde 75 Tamamlandı, “Tarlasını Satan Çok Üzülür”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İlyasbey ve Kurtköy Köy Muhtarları ile Osmaneli İlçesine bağlı Boyunkaya, Hisarcık, Adliye ve Sarıyazı Köy muhtarlarınca imzalanarak başlatılan projede hızla yol alındı proje %75 oranında tamamlandı.

Proje kapsamında paydaş kurumların işbirliği ile 6 köye tahsisli toplamda 2 bin 300 dönümlük merada İstilacı bitkilerin uzaklaştırılmasına yönelik temizleme çalışması; 4 köye tahsisli meralarda da arazi içi drenaj çalışması yapılması yoluyla arındırılan sular ile beslenecek, toplamda 52 bin ton(metreküp) su toplama kapasiteli Hayvan İçme Suyu Göleti(ilave proje ile kapasite arttırıldı) yapmaktı.
Proje ıslah çalışmaları sonrası ıslah çalışmaları neticesinde nihai hedef, meralarının kapasitesini arttırarak meralardan maksimum düzeyde verim alarak yem maliyetlerini düşürmek bununla beraber hayvanların su ihtiyacını da göletler sayesinde karşılayarak refahını artırmak ve bütün bunların neticesinde hayvansal gelirinin artışına katkı sağlamak.
Projeyi yöneticiliğini yapan Tarım İl Müdürlüğü adına hareket eden Mera Müdürü Hasan Öz yaptığı açıklamada;”Adliye 1, Adliye 2, Hisarcık 2, Boyunkaya 1 HİS Göletlerimiz (4/6) , çevre düzeni hariç tamamlandı. Hisarcık 1 ve Boyunkaya 2 HİS Göletleri yapım çalışması ile Mera Islahı çalışmamız 15 iş makinesi ile devam ediyor. Mera Alanlarında Hayvan İçme Suyu (HİS) Gölet Yapımı İle Birlikte Mera Islahı ve Amenajmanı Projemiz 60.gününde Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Koordinatörlüğünde ‘’MERA ISLAHI VE AMENAJMANI PROJELERİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ( Bilecik İl Özel İdaresi, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Kaymakamlığı, İlgili Köy Muhtarlıkları ) kapsamı ve DSİ 3.Bölge Müdürlüğünün Dere Yataklarına yönelik ilave ıslah çalışması ile Osmaneli İlçemize bağlı BOYUNKAYA, ADLİYE, HİSARCIK, SARIYAZI ve Merkez İlçemize bağlı KURTKÖY, İLYASBEY köylerimizde yürütülmektedir”dedi.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Projeye büyük destek veren Vali Bilal Şentürk,Milletvekilimiz Selim Yağcı,İl Genel MecLisi başkanımız Osman Yılmaz,İlçe Başkanımız Şaban Güdem,İl Genel Meclisi üyelerimiz Alper Karadağ, Orhan Uğur,Belediye Meclisi üyelerimiz,Projemiz ortaklarına ve Projeyi yöneten Tarım İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş ve Tarım Mera Müdürümüz Hasan Öz kardeşime ve projeye destek veren Osmaneli Belediyesi Yöneticilerine, muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Şahin; “bu proje ile yaylalarda hayvancılığın ve tarımın verimliliği artacak çok ve yaylalar tekrar köyden şehre göç edenlerin,bu kezde şehirden köye dönüşüne destek olacak.Yaylalar canlanacak.Şu anda bu projede dahil edildiğinde Oğulpaşa(!),Boyunkaya(1),Hisarcık(2),Benli(1),Adliye(2),Ağlan (1)olmak üzere toplam 8 gölet olacak.Turizm açısından da çok değerli olacak bu bölge Bolu 7 Göller,Karadeniz Yaylaları vb yerler gibi cazibe merkezi olacak.Osmaneli Belediyesi olarak köylerimize destek olmayı bu projeyle de sürdürdük.Yaylalarda muhtarlarımız ve köylülerimizle yapacağımız turizm projeleri ile Osmaneli Samanlı dağları ve yaylaları çok değerli olacak” dedi.
Belediye Başkanı Münür Şahin köylüleri uyararak,”tarlalarınızın değeri çok arttı ve artmaya devam edecek.kimse yerini satmasın dedi.Yer satan bir yıl içinde pişman olur.Zorunlu olarak yer satmak zorunda kalanlarını yerlerini Belediyemiz emlak Ofisimizle görüşmeden satma girişiminde bulunmasınlar” diye konuştu.
Yaylaları Ayağa Kaldıracak Proje Yüzde 75 Tamamlandı, “Tarlasını Satan Çok Üzülür”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Ülkeyi yönetenler ormanları katletsinler sizde tarım arazisi yapmak i in uğraşın bakalım hâşâ bide güzelim.arazilere fabrika kurmaya devam edin balalim

    Cevapla
Bizi Takip Edin