YAYLALAR TURİZM CENNETİ HALİNE GELİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP)  Çerçevesinde Bozüyük Kaymakamlığı, Bozüyük Belediyesi, Bozüyük Milli Eğitim Müdürlüğü, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hayata geçirilecek olan “Agro Turizm” için çalışmalar Başladı.
Bozüyük’ün sahip olduğu doğal güzelliklerin başında gelen Bozüyük Yaylalarının turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Bozüyük Kaymakamı ve Bozüyük Belediye Başkan Vekili yaylalarda incelemelerde bulundu.
Bozüyük’te ağaç popülasyonun son derece fazla olduğu yıl boyu yeşilliği koruyan doğa harikaları Kömürsu Yaylası,Çiçekli Yayla ve Sofular Yaylası’nda  hayata geçirilecek proje kapsamında güzergah belirleme çalışmalarına katılan Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman ve Bozüyük Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kösemen’e, Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, TSO Başkanı Buğra Levent ve proje ekibi eşlik etti.
Bölgedeki potansiyelin turizm için kullanılmasının sonra derece önemli olduğu belirten İlçe Kaymakamı Hasan Yaman; “Sahip olduğu doğası,kaynakları ve bulunduğu konum ile Bozüyük Agro Turizm için son derece uygun bir bölge, bizler bu potansiyeli en iyi şekilde kullanacak projeler ile Türkiye’de bu alanda başı çeken yerlerden biri olmak için tüm hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.
Peki nedir bu Agro Turizm ? Kırsal alanda yaşayan insanlar tarafından yapılan turizme verilen isim olan agro turizmde bölgenin doğal güzelliklerin ve kültürel zenginliklerin gelen misafirlere en iyi şekilde yaşatılması amaçlanıyor. Doğal güzelliklerin yıpratılmadan ve çevreye hiçbir şekilde zarar verilmeden gerçekleşen bu turizm türünde, Kent yaşamı içerisinde bunalmış ve doğanın tadını çıkarmak isteyen misafirlere düzenlenen, trekking turları ve doğa turları ile bölgenin sahip olduğu güzellikler tanıtılıyor.
Agro Turizm projesi Kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar neticesinde, belirlenen alanlarda doğa ile iç içe Bungalow evleri, kamp alanları hayata geçirilerek, özellikle İstanbul ve Ankara,Eskişehir ve çevre illerden gelecek olan konuklar için harika bir tatil ortamı hazırlanacak. Bölgede yapılan güzergah belirleme çalışmaları sonunda, Off-Road, Dağ Bisikleti ve ATV turları için parkurlar gelen konuklara hizmet verecek.
Bulunduğu konum nedeni ile bölgenin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Bozüyük projenin tamamlanması ile birlikte doğası, su kaynakları ve yaylaları ile agro turizmde de başı çekecek.
YAYLALAR TURİZM CENNETİ HALİNE GELİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. doğası cok güzel ilk defa gördüm eger reklamı iyi olursa bolu abant gbi olur buda ordakia stk işleri

    Cevapla
  2. BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKTİM…

    Cevapla
Bizi Takip Edin