YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE MANTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde geçtiğimiz haftalarda yapılan ikramlardan sonra bu kez, ilimize özgü mantı ve kabak tatlısı yapıldı.

Bilecik ve yakın bölgenin yakın tarihi hakkında görsel ve dijital birçok materyal ve bilgiyi barındıran Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde ayrıca, ilimiz ve yakın bölgesindeki yöresel lezzetler de yapılarak, konuklara ikram ediliyor.

 

Geçtiğimiz haftalarda, aşure, yufka, salça gibi yöresel lezzetleri konukların beğenisine Yaşayan Şehir Müzesi çalışanları bu kez, ilimize ait mantı ile kabak tatlısını yaparak, müzeye gelen misafirlere ikram etti.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı da müzeyi ziyaret ederek, müze çalışanları ve müzeyi ziyaret eden öğrencilerle bir araya geldi.

 

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinin farklı bir müzecilik anlayışı ile güzel uygulamaları gerçekleştirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Arkadaşlarımız, müzemizde bu hafta yöremize ait mantı ve kabak tatlısını yaparak, konuklarına ikram ediyor. Vatandaşlarımız ve buraya gelen konuklar, yapılan bu çalışmaya çok olumlu geri dönüşlerde bulundular. Bundan dolayı şu ana kadar olduğu gibi yöremize ait lezzetler ile zanaatları uygulamalı olarak gerçekleştireceğiz. Böylece buraya gelen konuklar hem ilimizi tanımış olacaklar hem de eski meslekler hakkında bilgi sahibi olmuş olacaklar” ifadelerini kullandı.

 

 

Müze Görevlisi Yurdanur Kırlı ise gerçekleştirdikleri faaliyet hakkında bilgi vererek; ”Belediyemiz Yaşayan Şehir Müzesinde, geçtiğimiz haftalarda aşure, yufka ve salça yaparak, konuklarımıza ikram ettik. Bu hafta ise Yaşayan Şehir Müzemizde mantı ve kabak tatlısı yaptık. İlimizin güzel lezzetleri olan mantı ve kabak tatlısını, müzemizi ziyaret eden konuklarımıza ikram ediyoruz. Müzemizin üst katında zanaatların bulunduğu bölümde gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile insanlarımıza Yaşayan Şehir Müzemizin gerçekten kültür ve geleneklerimizi tekrar yaşattığımızı göstermek istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda da bu tür uygulamaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE MANTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin