YAŞAR TÜZÜN’ÜN DOKUNULMAZLIĞI KALKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi 376 oyla kabul edilerek, yasalaştı.

YAŞAR TÜZÜN

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifi’nin meclisten geçmesi ile fezlekesi bulunan Yaşar Tüzün’ün de dokunulmazlığı kalkmış oldu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesiyle ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti:

(03 Mart 2016 Perşembe) – 3 Eylül 2015 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda bir tartışma yaşandı. Bu tartışmadan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç benim hakkımda savcılığa şikayette bulunup ‘hakaret etti’ diyerek 50 bin liralık tazminat davası açmış. Anayasa gereği tazminat davalarında dokunulmazlık geçerli değil.

Dokunulmazlık sadece ceza davalarında var. Dava 21 Ocak’ta Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü ve hakim davayı reddetti. Davayı kaybeden Bakan bu kez ceza davası açmış. TBMM’ye sunulan fezleke de bu davaya ilişkindir. Herhalde adalet tarihinde aynı iddiadan bir mahkemenin beraat, diğer bir mahkemenin ceza verdiği bir örnek yaşanmamıştır.

Aslı olmayan böyle bir hakaret suçlaması karşısında dokunulmazlık zırhına sığınmam mümkün değildir. Keşke dokunulmazlıklarımız kalksa da Bakan’la mahkemede hesaplaşsak.


tuzun2

YAŞAR TÜZÜN’ÜN DOKUNULMAZLIĞI KALKTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Mayıs 2016, 10:35

    muharrem i̇nce ::::::dokunulmazlıkların kaldırılması için “”” hayır””” oyu verdi̇ği̇ni̇ açıklamış::::::::::::::yaşar tüzün de açıklasın:::::::bilecikli;;edebali diyarlı,ertuğrul diyarlı yaşar tüzün de açıklasın!!!!!!!!!!HAYIRCI hdplilerle bir mi hareket etmiş,,,,YOKSA EVET Mİ DEMİŞ????????????

    Cevapla
Bizi Takip Edin