YAŞAR TÜZÜN’DEN MECLİSE ÖNERİ:“KASKO İLE TRAFİK SİGORTASI BİRLEŞTİRİLSİN”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, araç sahiplerini isyan noktasına getiren Zorunlu Trafik Sigortası zamları konusunda soru önergesi vererek, fiyatların neden arttığını sordu ve Trafik Sigortası ile kaskonun tek bir policede birleştirilmesini ya da kasko yaptıranlar için zorunlu trafik sigortası yükümlülüğünün kaldırılmasını önerdi.

Tüzün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasaranında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan Zorunlu  Trafik Sigortası fiyatlarına yapılan yüksek oranlı zamların zaten ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlarıciddi sıkıntıya soktuğunu vurguladı. Geçen yıl 300 liradan trafik sigortası yaptıranlara bu yıl700-800 lira sigorta ödemesi çıkartıldığını anımsatan Tüzün, Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarının Kasko sigortası rakamlarıyla yarışır düzeye geldiğine dikkat çekti.

Tüzün, trafiğekayıtlı 19.6 milyon aracın yüzde 52.8’ini özel otomobillerin oluşturduğu dikkate alındığında Hazine Müsteşarlığı’nın Zorunlu Trafik Sigortası için ticari araçlara azami brüt prim uygulaması getirmesinin çifte standart yarattığını belirtti. Trafiğe kayıtlı araçların  4 milyon 977 bininin Kasko, 14 milyon 515 bininin de zorunlu sigorta yaptırdığını kaydeden Tüzün, önergesinde şu sorulara yer verdi:

-Zorunlu Trafik Sigortası primlerindeki artış ve fiyat farkı neredenkaynaklanmaktadır?

-Mağduriyetin giderilmesi için ticari araçlara getirilen azami brüt prim uygulamasının özel otomobil sahipleriyle traktörler ve çekicileriçin de tanınmasıdüşünülmektemidir?

-Zorunlu Trafik Sigortası ile Kasko Sigortasının yeni bir anlayış ile tek bir policede birleştirilmesi planlanmakta mıdır?

-Kasko sigortası yaptıranlar için zorunlu trafik sigortası yükümlülüğünün kaldırılması düşünülmekte midir?”

YAŞAR TÜZÜN’DEN MECLİSE ÖNERİ:“KASKO İLE TRAFİK SİGORTASI BİRLEŞTİRİLSİN”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 12 Ocak 2016, 17:43

    Çok haklisiniz sayin vekilim buna duyarli olmak ve bu soyguna dur demek hükümetin bir görevidir. Heryil bu paralari ödemek kolay değil birazda vijdan gerekli sigortacilarin denetim altinda olunmasi ve hükümetce çikarilacak bir kanunla buna dur demeleri gerekli…

    Cevapla
  2. DÜN MALİYE BAKANI ZATEN AÇIKLAMA YAPTI BÖYLE BİŞEY OLABİLİR DİYE SENDE KENDİNE PAY ÇIKARMA

    Cevapla
Bizi Takip Edin