Yasa teklifi TBMM’ye sunuldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti, sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin 14 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemeyle ilgili, “Özlük haklarıyla ilgili konunun bu hafta komisyona gelmesi kuvvetle muhtemel” açıklamasında bulunmuştu.

AK Parti’den binlerce kişinin merakla beklediği sağlık çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen yasa ile ilgili flaş bir karar geldi. AK Parti, sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin 14 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Mali haklarda ve çalışma şartlarında iyileştirme öngören düzenlemeler yasalaştırılacak. Önce şiddet cezalarını ağırlaştıran teklif, ardından da maaş artışlarına yönelik düzenleme Meclis’ten geçecek.

MAAŞ VE ÇALIŞMA KOŞULLARINDA İYİLEŞTİRME

Teklife göre; sağlık çalışanlarının maaş ve çalışma koşulları iyileştirilecek.

Teklifin detayları ise şu şekilde:

·         Doktor ve diğer sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınacak.

·         Döner sermayeden ek ödeme vermeyen hastane kalmayacak.

·         Sabit ek ödemeler herhangi bir kayba yol açmayacak, emekliliğe yansıtılacak.

·         Üniversite hastaneleri de uygulama kapsama alınacak. Bu kapsamda maaş düzenlemesi ise sağlık personelinin görev pozisyonuna göre farklı oranlarda uygulanacak.

·         Maaş artışı göstergeleri de yükseltilecek.

·         Ayrıca üniversite hastanelerinde görev yapan personelin sabit ek ödemesi merkezi yönetim bütçesine alınacak.

İLK BÜYÜK ADIM ATILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yasa teklifiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca, “Sağlıkla ilgili bazı kanunlarla 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Sözleşmeli ve kadrolu hekimlerle sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında önemli iyileştirmelerle sonuçlanacak ilk büyük adım atıldı” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA, SİNYALİ VERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu konuda iradenin Mecliste olduğunu belirterek, dün akşam yaptığı açıklamada, “Bu süreçlerin çalışanların mutluluğu ve memnuniyetiyle doğru orantılı olduğuna inanıyorum dolayısıyla beklentileri var çalışanlarımızın, hekim arkadaşlarımızın. Motive olmaları için de bunun gerekliliğini biliyoruz. O nedenle bu hafta, muhtemelen gelecek hafta; ama bu hafta ben Meclis komisyonunda gündeme gelmesini takip ediyorum. Bu hafta Meclis’e gelebilir, komisyona gelebilir. Özlük hakları noktasında sözleşmeli, kadrolu dahil olmak üzere birçok düzenleme yapılacak. Özlük haklarıyla ilgili konunun bu hafta komisyona gelmesi kuvvetle muhtemel” demişti.

Yasa teklifi TBMM’ye sunuldu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin