YARALI KIZIL GEYİK OPERASYONLA KURTARILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne Bozüyük-Bursa Karayolu üzerinde Bilecik-Bursa il sınırında Kayan Kardeşler Mesire Alanı işletmecisi Maviş Kavlan tarafından mesire yerine yakın ormanlık alanda yaralı bir kızıl geyiğin bulunduğu ihbarı üzerine Bozüyük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekibi ve Bursa Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler ile beraber olay yerine ulaşıldı.

Kızıl geyiğin mesire alanı arkasında ormanlık alanda dere içine yakın bir kısımda olması, alanda yoğun kar olması kızıl geyiğe müdahale şansını zorlaştırsa da kır kahvesi işletmecileri ve yardıma gelen vatandaşlar sayesinde geyiğin bulunduğu alana ulaşıldı.

 

İlk tespitlerde kızıl geyiğin erkek ve 9 yaşında olduğu, ön ayaklarından birinde çıkık olduğu, bu yüzden düştüğü yerde kaldığı tespit edildi. Kızıl geyik önce Veteriner Hekimler tarafından yeterli dozda ilaç kullanılarak uyuşturularak dere içinden alana gelebilen traktörün römorkunda taşınarak ormanlık alandan çıkartıldı.

 

Başarılı bir operasyonla kurtarılan kızıl geyik taşınacağı kafese vatandaşlar yardımı ile itina ile yerleştirilerek vakit kaybedilmeden tedavi edilmek üzere Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürüldü.

 

Kızıl geyiğin gerekli tetkik ve tedavilerinin tamamlanması sonrasında tabii yaşam ortamına bırakılacağı bildirildi.

YARALI KIZIL GEYİK OPERASYONLA KURTARILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin