Work and Travel’ın en popüler işleri nelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite öğrencilerine yaz tatillerinde hem çalışma fırsatı hem de gezme şansı sunan en iyi kültürel değişim programlarının başında Work and Travel gelmektedir. Programa kendini ifade edecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip örgün öğretim üniversite öğrencileri katılırlar. Program boyuna öğrenciler, çeşitli hizmet ve eğlence sektörü işlerinde çalışabilmektedirler.

Bu iş türleri genellikle şunlardır;

Bölgesel havuzlar ya da eğlence parkları – Lifeguard (Cankurtaranlık)
Otel – Housekeeping (kat görevlisi), Reception (resepsiyon), Host pozisyonları
Eğlence Parkı – Ticket Sale (bilet Satış), Ride Operator (Oyun Araçları Operatörü)
Mağaza, Market, Hediyelik Eşya dükkanları – Satış  Personeli, reyon görevlisi
Fast Food, Kafe, Restoran – Server(Garson), Busser (Komi), Kitchen Helper (Mutfak), Cook (Aşçı) Pozisyonları

Bu ana başlıklar altında öğrenciler kendi dil seviyelerine uygun işlere danışmanlarının yardım ve tavsiyeleri ile yerleştirilirler. Bu nedenle iş yerleştirmesinde belirleyici etkenler dil seviyeniz ve o işe yatkınlığınızdır. Work and Travel’da sevebileceğiniz bir iş türü seçmeniz sezonu daha keyifli bir şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır.

Öğrencilerin en çok rağbet ettiği işlerin başında lifeguard (cankurtaranlık) gelmektedir. Türkiye’den çok sayıda öğrenci kabulü alan iş türlerinden biridir. Tercih sebepleri, çoğunlukta;  iş ortamının eğlenceli ve rahat olması ve kazanç seviyesinin de yüksek olmasıdır. Saatlik ücret 10-12 dolar arasında değişmektedir ve fazla mesai ücreti ile 15-18 dolara çıkabilmektedir.

Diğer bir popüler iş türü ise housekeeping (kat görevlisi). Öğrencilerin bu işi seçmelerindeki ana sebeplerden birisi klimalı ve rahat bir ortamda çalışma isteği ve çalışma saatlerinin düzenli olmasıdır. Housekeeper olarak çalışan öğrenciler çalışma saatlerine göre, çok rahat ikinci bir işte daha çalışabilirler. Örneğin; sabah 8’den öğleden sonra 4’e kadar housekeeper olarak çalışan bir öğrenci, iş bitiminden sonra restoran ya da kafe işlerinde ek bir iş bulup kazancını artırabilir.

Mutfakta ve gıda sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler ise genellikle kitchen helper ve cook pozisyonlarına ilgi göstermektedirler. Garsonluk, satış gibi işlerde ise kabul almanızı sağlayacak en büyük etmen ileri seviyede dil seviyesi ve stresli yoğun tempoda çalışabilme becerenizdir. Ayrıca bu işlerde çalışmak isteyen öğrencilerin iş görüşmelerinde, insanlarla birebir diyaloğa nasıl girdiğine ve ikna kabiliyetine dikkat edilmektedir.

Sonuç olarak; Work and Travel  en iyi ve en popüler iş sizin severek yapabileceğiniz iştir. Bunun belirleyicisi sizsiniz.

Work and Travel’ın en popüler işleri nelerdir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin