Windows 10, Windows 11’e nasıl yükseltilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Ekim 2021 tarihinde piyasaya sunulan Windows 11’e Windows 10 kullanıcıları ücretsiz yükseltme yapabiliyor. Bu noktada sistem gereksinimlerini karşılayan bilgisayarlara sahip kullanıcılar, rahatlıkla Windows 10’dan Windows 11’e ücretsiz yükseltme yapabilecek.

Windows 11’e geçiş şu an için çok gerekli olmasa da, meraklı kullanıcılar için denemeye değer.

Sisteminizin Windows 11’i desteklediğinden emin olun

PC Health Check sayesinde sisteminizdeki hangi bileşenlerin Windows 11 ile uyumlu olup olmadığını denetleyebilirsiniz. Tüm bileşenler uyumlu olduğu takdirde rahatlıkla Windows 10’dan Windows 11’e ücretsiz yükseltme yapabilirsiniz.

TPM 2.0 desteği bulunmayan sistemlerde kullanıcılar Windows 11 kurulumunda sorun yaşayacak. Zira Windows 11 için TPM 2.0 desteği zorunlu tutuluyor. Sisteminizde TPM 2.0 desteği bulunsa dahi, sorunsuz bir kurulum için TPM 2.0 özelliğini etkinleştirmeniz gerekiyor.

Microsoft’un sitesinden Windows 11 Yükleme Yardımcısı’nı indirin ve İndirdiğiniz “Windows11InstallationAssistant.exe” dosyasını çalıştırın.

Sisteminizde PC Health Check uygulaması kurulu değilse kurmanız istenecektir, çünkü kurulum asistanı işlemlere başlamadan önce sistem uyumluluğunu denetlemekte. Karşınıza çıkan Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesini kabul edin.

Lisans sözleşmesini kabul ettikten sonra Windows 11 indirmesi başlayacaktır.

İndirme tamamlandıktan sonra dosyalar kurulum için hazırlanacak ve Windows 11 yükseltmesi başlayacaktır. Yükseltme işlemi %100 tamamlandığında bilgisayarınız 30 dakika içerisinde yeniden başlayacak. Bu sebeple verilerinizi kaydetmenizi öneririz.

Yükleme işlemi, indirme hızınıza ve bilgisayarınızın performansına göre değişmekte olup birkaç saat sürebilmektedir.

Yeniden başlatma sonrasında dosyalarınız, uygulamalarınız ve ayarlarınız korunmuş bir şekilde Windows 11’in yeni özelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Windows 10, Windows 11’e nasıl yükseltilir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin