VATAN VE MİLLET AŞKIYLA DESTANIN YAZILDIĞI GECE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 TEMMUZ DESTANI VE ŞEHİTLERİMİZ BİLECİK’TE DE YAD EDİLECEK

Bilecik’te 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulanacak.

Söz konusu anma etkinlikleri ile 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yad edilmesi amaçlanıyor.

Kentte etkinlikler şehitlik ziyaretiyle başlayacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından şehit kabirlerine karanfil bırakılacak. Vali Kemal Kızılkaya tarafından Şehitlik defterinin imzalanması sonrası Kuran-ı Kerim ve dualar okunacak.

Cuma namazı öncesi Orhan Gazi Camii’inde Mevlid-i Şerif okunacak ve ikramlar verilecek.

Akşam 19.30’da 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda yapılacak programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta karanfiller bırakılacak. Sonrasında Kuran-ı Kerim ve dualar okunacak.

Buradan toplu olarak Cumhuriyet Meydanına yürünecek. Meydanda Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı dinlenecek. Küre Mehter Takımının konseri sonrası protokol konuşmaları yapılacak.

Bilecik Müftülüğü 15 Temmuz Temalı Program, Sala ve Dua sonrası 15 Temmuz Saygı Nöbeti Başlangıcı, kurum ve STK’lar tarafından açılan sergiler gezilecek. Son olarak da 15 Temmuz konulu belgeseller izlenecek.

 

   

VATAN VE MİLLET AŞKIYLA DESTANIN YAZILDIĞI GECE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin